Pe străzile Virgil Fulicea și Georges Clemenceau își duc zilele patru terase amenajate pe domeniu public nepermis, iar una dintre ele, mai precis Klausen Pub nici nu are orar de funcționare.

În această privință, Primăria Cluj-Napoca își demonstrează ignoranța în două moduri cât se poate de evidente și clare: Mai întâi amendează terasele invocând o lege învechită care nici măcar nu are legătură cu terasele, mai exact legea nr. 50/1991. Dar apoi, ceea ce este și mai grav este că însăși autoritățile încalcă legea.

Iată ce spune legea.

Hotărârile de consiliu local spun că pentru terasele amplasate ilegal se acordă o perioadă de 7 zile timp în care proprietarii le pot lua din stradă, dacă acest lucru nu se întâmplă, terasele trebuie să fie ridicate de către autorități.

Mai precis, HCL 210/2010 spune clar că terasele amplasate ilegal trebuie ridicate dacă au trecut mai mult de 7 zile de la sesizarea făcută. Cu toate acestea, autoritățile nu au făcut nicio somație către proprietarii teraselor, iar RADP nu a ridicat niciuna, cu toate că legea prevede ca acest lucru să se întâmple: „eliberarea amplasamentului va fi realizată de către RADP, cu recuperarea cheltuielilor aferente de la proprietarul mobilierului de comerț stradal”.

La întrebarea punctuală adresată către Primăria Cluj-Napoca: „Câte terase amplasate ilegal de pe străzile Virgil Fulicea și Georges Clemenceau au fost ridicate de către RADP?” , răspunsul primit este: „Nicio terasă nu a fost ridicată de RADP Cluj-Napoca”.

În ședința consiliului local care a avut loc sătpămâna trecută, atunci când această problemă a fost adresată, Emil Boc nu a avut niciun răspuns pertinent de oferit are să justifice situația. Acesta nu a oferit niciun răspuns just și a amânat subiectul până la ședința din luna octombrie.

Cam cât de ineficient acționează autoritățile de fapt.

Singura sancțiune pe care proprietarii teraselor o suportă este amenda. Mai mult decât atât, numerele demonstrează factual cum autoritățile eșuează să își facă treaba: au fost efectuate 26 de controale, dar s-au acordat doar 22 de sancțiuni. Suma totală a sancțiunilor ajunge la 8.400 de lei, acestea fiind acordate pe parcursul a 1 an și 8 luni.

Casa Veche, local cu terasă aflat la un minut de cele amplasate ilegal plătește peste 6.400 de lei pe lună chirie către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Așadar, ilegaliștii plătesc în aproape doi ani cât plătesc cei care respectă legea într-o lună.

Citește și: Ilegalitățile din Cluj-Napoca ascunse sub umbrela Primăriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.