Peste 10 zile, în cadrul primăriei clujene va fi organizată o dezbatere cu privire la modul în care polițiștii locali își fac treaba. Potrivit organizatorilor, ”fenomenul infractional s-a extins si s-a diversificat zi de zi si an de an datorita: scaderii standardului educational, polarizarii sociale, plecarii parintilor la munca in strainatate, modului de intelegere a legilor democratiei, dar si de modului ingaduitor in urmarirea  aplicarii legilor.

Consecintele se vad la tot pasul: cersetoria, furtul, spargerile, constructiile ilegala, poluarea mediului, omorurile si agresiunile, comertul ilegal, evaziunea fiscala, consumul de droguri, atacurile cibernetice, spargerile de bancomate si de conturi, inselatoria, indiscipline in trafic, etc sunt in crestere alarmanta.
Cum actioneaza parintii, dascalii, politia, societatea pe calea educatiei preventive in stabilirea acestor fenomene cu consecinte sociale grave?
Iata intrebarea la care, dupa indelungi observatii si discutii s-a ajuns ca in Consiliul Civic Local sa se decida organizarea  Audierii Publice cu titlul: ”Politia Locala din Cluj-Napoca – de la asteptari la fapte” .
Motivatia Audierii Publice de fata se regaseste expusa pe larg in documentul atasat Chemarii la Actiune.
Organizatorii Audierii publice din data de 24 martie 2016, orele 17,00-19,00, care se va desfasura in Sala de Sticla de la Primaria Cluj-Napoca (sub rezerva confirmarii), invita pe orice cetatean interesat de aceasta tema, ca in nume propriu sau in numele unei organizatii non-guvernamentale/formatiuni politice/institutii/etc. sa isi exprime opinia, in scris, prin formularea argumentata a raspunsurilor la intrebarile din MOTIVATIE (ce poate fi accesata si de pe http://www.consiliulciviclocal.ro/.)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.