Inspectoratul General al Poliției Române cumpără un sistem de recunoaștere facială, în valoare de peste un milion de euro, care, prin intermediul camerelor de supraveghere și al rețelelor de socializare va contribui la obținerea de date despre fiecare persoană.

Poliţia Română cumpără un sistem de recunoaştere facială în cadrul unui contract în valoare de 4.779.000 lei, care cuprinde soft pentru identificare facială, servere, licenţe şi soluţii de stocare, dar şi training pentru peste 200 de persoane.

Locul principal de executare este sediul Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, contractul a fost atribuit prin licitaţie firmei Dataware Consulting.

„Soluţia informatică pentru recunoaştere facială” va oferi funcţionalităţi de căutare/verificare/comparare ale imaginilor faciale digitale din baza de date asociate cu cele provenite din diferite surse, precum telefoane mobile, camere de supraveghere, reţele de socializare, camere de la bancomate, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul va duce la îmbunătăţirea colectării datelor în cadrul „activităţilor informativ-operative şi de cercetare penală şi la extinderea cooperării şi a acţiunilor de prevenire şi combatere a formelor de criminalitate gravă şi terorism”, scrie zf.ro.

Înființată în anul 2011, Dataware Consulting are ca obiect “activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)” și afaceri de 30,23 milioane de lei în 2018. Compania este controlată de Cătălin Cristian Georgescu și Constantin Adrian Savu. Firma este obișnuită să lucreze cu instituțiile statului, precum Ministerul de Interne ori Administrația Prezidențială, ba chiar pe contracte mult mai mari. Catavencii.ro scrie despre Dataware Consulting că ”e un client mai vechi al Secretariatului General al Guvernului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here