Deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, a criticat declarațiile premierului ungar Viktor Orban de la Tușnad, precizând că premierul Ungariei dă dovadă de un naționalism primitiv.

 „E o politică de peșteră, un naționalism primitiv. Din păcate, nimeni nu vorbește despre progresul științei. Și știința, în anii 2000, ne-a adus decriptarea genomului uman. Adică, știm intim, în celulă, cine suntem și ce suntem. Și știm că suntem identici.

Știm că fie albi, negri, cu păr închis la culoare, cu ochi albaștri, cu pistrui sau fără suntem aceeași specie, suntem oameni, nu diferim prin nimic. Analizele genetice ne-au arătat cât de apropiați suntem și faptul că avem strămoși din toată lumea aceasta”, a declarat Cadariu.

Deputatul social-democrat a mai spus că unii folosesc doctrinele și ideologiile pentru a „crea zâzanie.”

S-ar putea ca dincolo de acel gard (construit de Ungaria împotriva imigranților – n.red.) să fie un individ venit din Asia Mică care să împărtășească foarte multe gene comune cu Viktor Orban. Folosim doctrinele și ideologiile pentru a crea zâzanie, în loc să folosim aceste argumente ale științei”, a declarat Patriciu Achimaș Cadariu.

Reamintim că Viktor Orban a declarat că maghiarii nu sunt o rasă mixtă și că țările în care europenii și non-europenii se amestecă nu mai sunt națiuni.

Sursa: Zcj.ro

Citește și: Scandalul declanșat de Viktor Orban la Băile Tușnad se amplifică. Au început demisiile

2 COMENTARII

  1. Iredentismul nu inseamna numai zazanie,ura si pana la urma crime probate de inaintasii lui V.Orban prin 1940 pana in ’45 in satele romanesti odata cu intrarea armatei maghiare peste Ardeal cu voe dela Hitler,sutee de romani ucisi bestial,copii,femei,barbati si batrani nevinovati,toata Ungaria este,ca si Ucraina dealtfel,un amestec de gene de popoare din jurul actualei Ungarii,prin maghiarizare fortata,ci este si neobrazare,adica nesimtire afisata la nivel national de catre trepadusii inguri,ministrii prin tara lor,dar firfirici prin Ardealul romanesc al Romaniei.

  2. Foarte imbucuratoare atitudinea domnului profesor Cadariu.El a inaltat curajos stacheta patriotismului romanesc terfelita de temporarii conducatori ai Romaniei.In ziua de astazi,cu demniarii din Guvernul Romaniei,care isi pierd „stralucirea” minti lor prin chiloti de Doamne si Domnite,si chiar de Domni fatalai,este un act de curaj a fi patriot.Dar se pare ca nu va mai dura mult si acest curaj va devenii atotcuprinzator in randurile romanimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here