UPDATE 10 ianurie 2023

”Aspectele solicitate se află în competența proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, sens în care vă informăm să vă adresați reprezentanților instituției menționate.
De asemenea, precizăm că informațiile prezentate în cadrul articolului de presă remis de redacția dumneavoastră fac obiectul unor verificări pe linie internă, în cadrul structurii specializate de la nivelul inspectoratului”, arată IPJ Cluj.

Potrivit unor surse, polițistul clujean Victor Marc, care face parte din anturajul fostului șef IPJ Cluj, Mircea Rus, ar fi cercetat pentru tâlhărie.

Potrivit informațiilor, în timpul liber polițistul lucra ca bodyguard la localul Tulua, fost Byblos. Clubul îi aparține lui Rus Mircea fostul șef IPJ Cluj destituitdin funcție în septembrie anul trecut.

Fapta de tâlhărie ar fi cercetată în cadrul Secției 2 Poliție Cluj Napoca. În urmă cu aproximativ o lună de zile, când era în tură la clubul menționat anterior, a bătut un client rrom și i-a smuls lănțișorul de aur de la gât.

Reporterii Gazeta de Cluj au formulat o adresa catre IPJ Cluj pentru a obtine date suplimentare despre acest subiect, iar atunci cand institutia va furniza raspunsurile ele vor fi date publicitatii.

În octombrie, anul trecut, Mircea Rus a fost reținut de procurorii DNA Cluj pentru abuz în serviciu. Comisarii-șefi Sorin Daniel Graur, adjunctul șefului IPJ, și Paula Ioana Bob, șefa Serviciului Resurse Umane, sunt cercetați pentru complicitate la aceeași infracțiune.

Comisarul șef Elek Marton, șeful Poliției Dej, este cercetat și el pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă, instigare la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu, transmite DNA într-un comunicat.


„Potrivit anchetatorilor, în perioada mai – iunie 2021, suspectul Rus Mircea Ion, șeful IPJ Cluj ar fi dispus cu încălcarea prevederilor legale împuternicirea suspectului Marton Elek la conducerea Poliției Municipiului Dej, pentru a treia oară consecutiv, în scopul obținerii de către acesta din urmă a unui folos atât patrimonial constând în drepturile salariale aferente funcției pentru care a fost împuternicit cât și nepatrimonial constând în numirea sa într-o funcție de conducere.
În demersul său, suspectul Rus Mircea Ion ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane cercetate în prezenta cauză, care au realizat acte specifice procedurilor de mutare și de împuternicire în funcție, cunoscând caracterul nelegal al acestora”
 se arată în comunicatul DNA.

Fapte asemănătoare îi sunt imputate și șefului Poliției Dej, au mai stabilit procurorii.

„În intervalul iunie – septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitate de șef al Poliției Municipiului Dej, i-ar fi solicitat telefonic în repetate rânduri ofițerului de serviciu din subordine, să-l ponteze în registrul de ore suplimentare, în zilele de sâmbătă și duminică, cu motivația că ar fi fost planificat de serviciu „din partea conducerii”, în condițiile în care acesta nu s-a prezentat la locul de muncă. Consecințele acestor demersuri ar fi fost întocmirea în fals a unor înscrisuri oficiale privind efectuarea orelor de muncă suplimentară de către lucrătorii de poliție, urmată de obținerea de către suspectul Marton Elek a unor beneficii necuvenite (plata drepturilor salariale sau oferirea zilelor libere de compensare pentru orele suplimentare lucrate).”

Mai mult, „în intervalul august 2020 – septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitatea menționată mai sus, în repetate rânduri, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a adresat expresii jignitoare lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției Municipiului Dej și din cadrul Secției Rurală de Poliție Dej” arată sursa citată.

Înainte de reținerea lui, Gazeta de Cluj a publicat un material amplu despre activitatea fostului șef IPJ Cluj Mircea Rus. Informațiile din cadrul articolului fac referiri și la activitatea polițistului Victor Marc.

13 COMENTARII

  1. Acum, nu contesta nimeni ca dl politist nu are apucaturi de interlop. Dar, culmea culmiilor, cum se intampla foarte des in sistemul justitiar din Romania, din cauza ca procurorii si judecatorii sunt numiti politic si incopetenti, doar pentru tilharirea unui rrom l-ati putut acuza domnilor procurori? Pai va faceti de rusine. Ce interlop tilhareste un rrom de un lantisor de aur de la gat, care si ala sunt foarte mari sanse sa fie aur fals.

  2. O simplă recomandare:)) : data viitoare când mai încărcați poza asta cu inspectoratul de exmiliție, măcar decupați-l pe nenea ăla care pășea în treaba lui pe stradă 🙂 că n-are nicio treabă bietul om, credeam că l-ați surprins în poză direct pe polițist 🙂

  3. Iar e vorba de Marc Victor. nu mai scapa politia odata de interlopul asta imbracat in uniforma. Asta e cel care a fost implicat si intr-o retea de trafic de droguri de DIICOT i-a facut perchezitie acasa si la birou in urma cu cativa ani. Chiar e politia Cluj o adunatura de mafioti. cand se va curata oare ? Eu zic ca niciodata

    • E acolo unde lucreaza ofiterul Marc Victor, unul Bogdan, seful lui de la Serviciul de Invedtigatii Criminale care ii tine spatele, degeaba va agitati voi. Nu veto reusi nimic sa aflati!

  4. Ce articol de căcat, se vede de la o poștă că este destinat să-l atace pe Rus Mircea. Victor Marc nu are si nu a avut vreodată vreo relație de prietenie cu Rus Mircea, așa că puteți mictiona pe sursa voastră. Ca să faceți afirmații trebuie să le dovediți. Doi la mînă, tilhariile nu se cercetează la Secția 2, ci la Biroul de Investigații Criminale. O eventuală faptă penală imputata lui Victor Marc, este atributul exclusiv al procurorului sau al vreunui politist de la inspecția internă, imputetnicit de procuror. Se înțelege si se vede de la o poștă comanda, să reincalziti o ciorbă deja alterată.

    • lasă că rus mincea își merită atacurile și asta ți-o dovedesc cu problemele lui cu dejul, dacă tot îți trebuie dovezi, că tu ești mare justițiar. mâncă tu ciorba aia de căcat.

  5. Il cunosc personal pe acest politist, chiar nu cred ca se ocupa cu asa ceva. In toate tangentele avute a dovedit amabilitate, chiar nu il cred pe acel cetatean de etnie rroma, stiti cum sunt ei, dupa ce il dovedesti ca nu a luat acel obiect, atunci spune altceva, ca ar fi dat in cap sau violat. Exista probe impotriva lui Vic?

  6. Il cunosc personal pe Victor, stiu ca e un politist bun al Serviciului de Investigatii Criminale. Stiu ca merge la multe actiuni si e un ofiter destoinic. De cate ori a fost o problema la noi in Someseni, veneau, rezolvau urgent problema. Chiar nu vad unde ar fi problema? Cred ca sunt multe persoane invidioase in Cluj care nu au reusit in viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here