Un agent de poliție judiciară în cadrul IGPR a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, trafic de influență și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității. Polițistul ar fi pretins suma de 300.000 de euro pentru a schimba datele dintr-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DNA, polițistul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. De asemenea, a mai fost trimisă în judecată o persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, polițistul delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi pretins de la celălalt inculpat (persoană vizată în cauza respectivă) cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar).

Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpat în schimbul promisiunii că acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală. De asemenea, acesta ar fi pretins că ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.

În același context, în perioada 14 – 30.12.2022, inculpatul i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv dar și cum se vor derula cercetările în continuare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Citește și: Țeparul imobiliar Onuc a luat un flit de la judecătorii clujeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here