Prefectul județului Cluj, Istvan Tasnadi a declarat că polițista ar fi fost programată pentru vaccinare dar a refuzat acest lucru. Tot acesta a oferit detalii cu privire la întreg istoricul acesteia de când ar fi contactat virusul.

„Referitor la subiectul de la Turda, vă pot comunica faptul că, potrivit metodolgiei DSP în speță avem “cluster”, nu focar, adică nu se face legătura între cazuri.
Referitor la angajata care a decedat in 02.04.2021, fac următoarele precizări:
 În data de 26.03.2021 persoana în cauză s-a prezentat la Spitalul Municipal Turda, fiind testată pozitiv cu test rapid, decedând în data de 02.04.2021. Potrivit angajatorului, defuncta nu a fost la birou în perioada 19.03-26.03, își desfășura activitatea în același birou cu alte 3 persoane, care nu prezintă semne de COVID nici în momentul redactării adresei (06.04.2021).
Totodată, se precizează faptul că, în data de 19.03.2021, la sediul din Piața Romană nr. 39, s-a realizat o dezinfecție a tuturor încăperilor de către o societate specializată.
Cu privire la vaccinare, Poliția Locală Turda a menționat faptul că la începutul etapei a II-a de vaccinare, Poliția Locală Turda a înscris entitatea juridică pe platformă și a adăugat toți angajații în sistem, pentru a se putea programa la vaccinare în mod individual sau prin intermediul instituției.
Având în vedere faptul că nu s-a reușit programarea la Colegiul Mihai Viteazu, s-a propus programarea la alte centre de vaccinare din județul Cluj unde erau locuri libere, despre care au fost informați angajații. Cei doritori de a se vaccina cu AstraZeneca s-au programat în urma informării, la centre de vaccinare din Cluj-Napoca. Defuncta și-a manifestat în scris dezacordul privind vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca.
În data de 11.03.2021 DSP Cluj a recomandat înscrierea angajaților la centre de vaccinare unde sunt locuri disponibile prin programări colective sau individuale, iar la data de 15.03.2021 polițiștii locali care nu s-au vaccinat s-au înscris pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare de pe raza Municipiului Turda și au fost efectuate programări pe platformă începând cu data de 07.04.2021″
, a transmis Istvan Tasnadi.

Citește și: O polițistă din Turda a murit de COVID iar colegii acuză conducerea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here