Poveste cu final fericit în județul Cluj. Doi polițiști au salvat un bătrânel în vârstă de 70 de ani ce zăcea pe drumurile din localitatea Tritenii de Jos, transmite PROTV.

Când l-au întrebat de unde este, polițiștii au avut un șoc să afle că bărbatul venise tocmai din Dorohoi să-și caute sora pe care nu o mai văzuse de mai bine de 6 ani.

Bătut și batjocorit în nenumărate rânduri de propriii săi fii, bătrânelul a decis că trebuie să plece de acasă.

Timp de trei zile și trei nopți, fară bani și fară mâncare, bărbatul a mers din poartă în poartă cu speranța că o să-și găsească sora. Norocul său a fost echipajul format din cei doi polițiști care l-au ajutat imediat ce au aflat despre el.

Omul, în vârstă de 70 de ani, se ţinea cu ultimele forţe de o bancă de pe marginea drumului, atunci când a fost zărit de o femeie cu suflet mare care i-a anunțat pe cei doi polițiști. Vlad și Mihai sunt șefi de post de aproape un an și spun că este primul caz de acest fel cu care s-au confruntat.

Pop Ionuț Mihai – membru al Sindicatului Europol: „Am fost informați cu privire la existența, pe raza localității Colonia, a unei persoane în vârstă, străină de localitate. Ne-am deplasat la locului indicat și am depistat persoana în cauză.”

Bătrânul le-a spus celor doi că este în căutarea surorii sale și că trebuie să ajungă la ea. Cei doi agenți l-au dus imediat la spital, apoi au început să îi caute rudele.

Deac Vlad – membru al Sindicatului Europol: „Starea de sănătate fizică și psihică a acestuia era una precară, dat fiind faptul că de trei zile acesta era nemâncat și a dormit sub cerul liber. La scurt timp a reușit să-i găsească rudele”.

Azoiței Constantin, bătrân: „M-au ajutat foarte mult, altfel nu cred că ajungeam… muream… Două zile am umblat, flămând, plouat, frig. M-au dus la spital. Acasă m-au bătut, m-au fugărit, unde să mă duc? M-au bătut copiii, de trei ori m-au bătut, de trei ori i-am iertat…”

Sora bărbatului spune că a fost un șoc pentru ea să-l vadă în fața porții după atâția ani, și nici nu l-a recunoscut. Știa că era tratat urât de familie, dar nu s-a gândit niciodată că ar fi putut să plece singur de acasă.

Polscar Adriana: „Nu m-am așteptat… Nu știam cine mă caută că eu mai am niște frați, n-am știut că este fratele meu ăl mare.”

Bărbatul de 70 de ani nu are pensie și nici card de sănătate, iar sora lui susține că a aflat acum că el suferă de cancer. Și că îi vă purta de grijă până în ultima clipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here