Polițiștii clujeni din Huedin care au încercat să ascundă un accident rutier au semnat acorduri de recunoaștere a faptei pentru a beneficia de pedepse mai mici. Ei așteaptă acum sentințele de condamnare care vor fi cu suspendare.

Este vorba despre polițiștii Eugen Zirbo și Gheorghe Matiș și de Diana Ilea, logodnica lui Gheorghe Matiș.

Cei trei au fost puși sub acuzare într-un dosar penal pentru mușamalizarea unui accident care s-a petrecut în anul 2021. Gheorghe Matiș, ajutor de șef de post într-o comună din județul Cluj a provocat un accident în timp ce era în stare avansată de ebrietate. Mașina pe care o conducea, un Mercedes a fost descoperit distrus, într-un cap de pod de pe o stradă din orașul Huedin.

Polițistul a abandonat mașina și a fugit de la locul accidentului, iar în fața colegilor sosiți să ancheteze cazul s-a prezentat logodnica acestuia, Daniela Ilea care și-a asumat fapta.

sursa foto ziardecluj.ro

„La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 03.40, polițiștii din poliția orașului Huedin au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe strada Horea, din oraș. Ajunși la fața locului a fost identificat un autoturism intrat în coliziune cu un cap de pod, circulația fiind restricționată, însă conducătorul auto nu a fost identificat. S-a procedat la efectuarea de verificări la unitățile medicale din zonă, nefiind identificată nicio persoană care să se fi prezentat acuzând leziuni ca urmare a unui eveniment rutier.

În jurul orei 05.30, la locul evenimentului s-a prezentat o femeie în vârstă de 30 de ani, din comuna Negreni, aceasta declarând că este conducătorul autoturismului în cauză. Acesta a fost sancționată contravențional conform OUG 195/2002r privind circulația pe drumurile publice”, se arăta într-un comunicat de presă al poliției Cluj la data comiterii accidentului.

Cei trei au fost trimiși în judecată

Ulterior, polițistul a apelat la un coleg, Eugen Zirbo, care să-l ajute să mușamalizeze cazul și să scape basma curată. Nu au reușit, astfel că împotriva celor trei a fost deschis un dosar de urmărire penală. Conform informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, județul Cluj, cei trei au fost anchetați pentru încercarea de mușamalizare a accidentului.

Cei trei au fost trimiși în judecată, iar primul termen al dosarului s-a desfășurat pe 25 octombrie când au solicitat, prin avocați ca judecata să se facă cu ușile închise. Cererea le-a fost respinsă, iar judecătorii au dat citire actelor de acuzare.

Conform rechizitoriului, în sarcina lui Gheorghe Matiș s-a reținut săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații, deoarece a determinat-o pe logodnica sa Diana Ilea să-și asume accidentul pe care l-a comis sub influența băuturilor alcoolice.

La rândul ei, Diana Ilea a fost acuzată de fals în declarații și participare improprie la fals intelectual. dat fiiind că în declarațiile pe care le-a dat la poliție a afirmat că ea conducea vehiculul distrus în accident.

Cel de-al doilea polițist implicat în acest caz, Eugen Zirbo a fost trimis în judecată pentru complicitate la fals și participație improprie la fals intelectual. El a fost cel care a însoțit-o pe logodnica autorului accidentului la poliție și i-a confirmat varianta.

Cei trei și-au recunoscut faptele în fața judecătorilor și au fost de acord, întrebați de instanță, să presteze muncă în folosul comunității. Procesul s-a încheiat, iar următorul termen a fost fixat pentru data de 22 noiembrie când, cel mai probabil vor fi stabilite pedepsele pe care le vor primi, conform infohuedin.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here