Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani organizează a lansat o licitație prin care intenționează să cumpere 6 WC-uri din lemn pentru dotarea secțiilor de poliție rurală din județ. Întreaga achiziție se ridică la suma de 9.000 de lei.

UPDATE, ora 14.37

IPJ Botoșani anunță că cele 6 toalete care vor fi achiziționate în urma unei licitații le vor înlocui pe unele vechi.

”Acestea vor fi montate în locațiile în care se impune înlocuirea toaletelor vechi. Este o soluție temporară, până la renovarea posturilor de poliție. Cu privire această achiziție, trebuie să ținem cont și de specificul zonelor pentru care se realizează aceasta. Cele 6 unități sunt neracordabile la utilități, iar acest lucru se află în directă legătură cu faptul că, în localitățile pentru care se intenționează realizarea achiziției, nu sunt utilități”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Botoșani.

Știrea inițială:

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a început o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice prin care achiziționează prin care intenționează să cumpere 6 WC-uri din lemn pentru dotarea secțiilor de poliție rurală din județ, informează Botoșăneanul.ro.

Poliția Botoșani cere oferte de la firme de profil pentru un contract privind „achiziția de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, în diverse locații de pe raza județului Botoșani”.

În caietul de sarcini se indică faptul că în cadrul achiziției se dorește „confecționarea a șase unități clasice WC din lemn de rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități”.

Întreaga achiziție se ridică la suma de 9.000 de lei și este pentru șase posturi de poliție rurale din județul Botoșani.

În 15 mai, în județ au ajuns primele două BMW 320i xDrive, achiziționate de IGPR în urma unei licitații desfășurate anul trecut. În total, vor fi cumpărate la nivel național 600 de modele BMW care vor fi folosite de polițiștii rutieri în misiunile de patrulare, supraveghere și monitorizare a traficului rutier.

„S-a luat decizia achiziției de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, pentru înlocuirea celor existente, degradate”, se mai arată în procedură.

Reprezentanții Poliției Botoșani susțin că nu s-a luat în calcul nicio clipă varianta construirii unor grupuri sanitare decente și adaptate vremurilor actuale în care practic funcționăm conform cerințelor europene și avem pretenții asemenea. Iar acest lucru este cauzat de nealocarea resurselor financiare pentru infrastructura care susține activitatea Poliției, susțin jurnaliștii botoșăneni.

În județul Botoșani sunt funcționale 71 de sedii de poliție rurale și aproape toate au toalete în „fundul curții”. Sunt practic construcții din lemn neracordate la utilități și care, mai ales pe timpul verii, emană un miros pestilențial.

În 2021, prezent la Botoșani, ministrul Lucian Bode accentua acest „handicap” al Poliției Române, situația fiind generalizată la nivel național. În întreaga țară erau pe atunci 1.000 de sedii de Poliție cu toalete în curte.

Cele șase WC-uri de la Botoșani, de la momentul semnării contractului de achiziție, vor avea un termen de livrare de 10 zile și o garanție de 12 luni.

Citește și: Pe batistuța europarlamentarului Rareș Bogdan s-au găsit urme de moloz de 1,5 milioane euro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here