Camera de Conturi Cluj a constatat, în urma unei activități de control desfășurată la Primăria Cluj-Napoca, în vara anului 2021, că polițiștii locali din municipiu au primit banii aferenți normei de hrană chiar și în perioada în care raporturile de serviciu sau contractul individual de muncă era suspendat, prejudiciindu-se bugetul local cu suma de 48.235 lei.

Municipalitatea a fost obligată să ia măsuri de remediere, stabilire şi recuperare a prejudiciilor până la data de 30 noiembrie 2021, dar nu s-a mai întâmplat acest lucru.

Decizia Curții de Conturi a fost contestată de Primăria Cluj-Napoca, însă fără succes, contestația fiind respinsă. Primăria a acționat în instanță Curtea de Conturi, însă magistrații au dispus respingerea cererii ca neîntemeiată.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanții UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA ŞI PRIMARUL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA în contradictoriu cu pârâţii CAMERA DE CONTURI CLUJ şi CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Cluj.”, arată soluția pe scurt a instanței.

Citește și: Stațiunea Muntele Băișorii clădită prin șmecherii. Administratorul pârtiei de schi Buscat nu a mai plătit chiria pentru 36,6 ha de teren din 2009 

4 COMENTARII

  1. Sii unde sunt autoritățile statului???pana acum ce au făcut…Poliția,Parchetul…agențiile de control…ca au fost plătiți din banii clujenilor….deturnare de fonduri etc/////?????

  2. Ar fi interesant de aflat, în cuantum de câți lei, Poliția Locală Cluj-Napoca, a dat amenzi în anul 2022 celor ce murdăresc imobilele din oraș cu grafiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here