Sursa foto Facebook

Judecătoria Cluj-Napoca a constat legalitatea rechizitoriului prin care polițistul rutierist clujean, Petruș Răzvan Vasile a fost trimis în judecată pentru viol.

”În temeiul art. 345 alin. 2 din Codul de procedură penală, respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Petruş Răzvan Vasile privind constatarea nelegalităţii şi neregularităţii rechizitoriului, privind restituirea cauzei la parchet şi privind excluderea din ansamblul probator a procesului-verbal din 21.03.2023 încheiat de către procuror. În temeiul art. 346 alin. 2 din Codul de procedură penală, constată legalitatea rechizitoriului cu nr. 7555/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a administrării probelor (mijloacelor de probă) şi a efectuării actelor de urmărire penală. Prin urmare, dispune începerea judecăţii în cauza nr. 7186/211/2023 privind pe inculpatul Petruş Răzvan Vasile pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 şi 2 C.pen.”, arată soluția pe scurt a instanței.

În acest moment Petruș se află sub control judiciar, iar judecarea pe fond a dosarului va începe, cel mai probanil, în toamnă.

Împreună cu alți prieteni, Petruș a participat la o petrecere în data de 12 noiembrie 2022. La un moment dat a intrat în camera în care dormea victima și a violat-o.

După ce a fost depusă plângerea împotriva lui, el a fost arestat pentru 30 de zile în luna noiembrie, însă această măsură a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.

„În jurul orei 01.00, inculpatul aflându-se într-un apartament pe raza municipiului Cluj-Napoca, profitând de starea persoanei vătămate care se afla în imposibilitatea de a-și exprima voința, întrucât dormea, a întreținut un act sexual cu aceasta”, spuneau procurorii în luna noiembrie.

„La data de 12 noiembrie  a fost înregistrat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de viol. Fapta s-ar fi produs la data de 12 noiembrie, plângerea înregistrată vizând o persoană care are calitate de polițist. În baza probatoriului administrat până în prezent, pe numele acestuia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt în derulare pentru stabilirea exactă a tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta. Cauza se află în urmărirea penală proprie a procurorului, context în care alte detalii nu pot fi puse la dispoziție”, a transmis IPJ Cluj în 15 noiembrie.

Pe de altă parte, în presa locală au apărut informații prin care s-a încercat discreditarea victimei și minimalizarea infracțiunii pentru care Petruș a fost trimis în judecată. Potrivit acestor date, între cei doi exista o relație de prietenie, iar victima se ocupa de videochat.

De-a lungul vremii, agentul de la Poliţia Rutieră a fost printre cei mai lăudaţi de şefii săi pe pagina de Facebook a Inspectoratului datorită simţului civic de care dădea dovadă, a ajutat, de exemplu, şoferiţele să îşi schimbe roata atunci când făceau pană sau ajuta femeile în vârstă să traverseze strada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here