”De la credit doar cu buletinul, Guvernul USL a trecut la șpagă electorală doar cu buletinul. Victor Ponta, în numele grupului infracțional organizat susține că ratele a aproape un milion de debitori vor fi reduse la jumătate timp de 2 ani. Noi trebuie să credem că, după doi ani, creșterea dobânzii cauzată de prelungirea împrumutului, va fi acoperită prin scutirii de impozite. Înseamnă că discutăm despre o naționalizare”, scrie deputatul Adrian Gurzău pe pagina sa de Facebook.

Acesta consideră că statul intervine în contractul dintre părți și lasă băncile fără jumătate din banii pe care i-ar fi primit de la un milion de debitori. ”Calculul rece pe hârtie ne arată că: la 500 de lei scutire pe lună x 24 de luni x 907.000 de debitori, rezultă o scutire de 11 miliarde de lei. Înțeleg că asistăm doar la prelungirea scadenței creditului și privarea băncilor de capitalul împrumutat și dobânda aferentă – adică la un atentat la dreptul de proprietate.
Banii aceștia vor fi smulși din buzunarele celor care mai muncesc în România. În loc să vină cu soluții pentru stimularea economiei naționale, a IMM-urilor și a celor care produc și aduc bani la buget, inconștienta guvernare USL preferă să-i șpăguiască pe cei de la care speră să obțină favoruri electorale – pe cei care doar consumă și nu produc mai nimic la buget, pe cei care au fost la fel de inconștienți ca și actualii guvernanți și au preferat să-și riște viitorul pe un credit doar cu buletinul”, mai arată deputatul de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here