Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a declarat că o preocupare mare în momentul actual este achiziționarea măștilor la un preț mai mic. Potrivit acestuia, după data de 15 mai acestea vor trebui să fie achiziționate în jur la 2 lei.

„Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea Stării de urgenţă și cu impunerea obligativităţii purtării măștilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măști de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte ușor.

Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine și mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-și cumpere măști cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuși să-și atingă acest obiectiv”, a spus Popescu, la Digi 24.

În ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, teraselor, barurilor și cafenelelor, oficialul a menţionat că o decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evaluarea medicilor epidemiologi, după primele două săptămâni de la ridicarea Stării de urgenţă.

„Hotelurile care s-au închis singure din cauza lipsei de clienţi se vor redeschide tocmai datorită faptului că circulaţia în interiorul localităţilor și circulaţia între localităţi vor fi permise, pe motive bine întemeiate, cum ar fi serviciul. Asta înseamnă că va fi trafic de persoane între localităţi și atunci e normal ca să avem hoteluri deschise.

Despre restaurante, terase, cafenele și baruri eu spun că ar trebui să așteptăm o evaluare după primele două săptămâni a medicilor epidemiologi să vedem care este influenţa acestor prime relaxări de măsuri asupra acestei pandemii și dacă lucrurile vor fi ţinute sub control și oamenii vor înţelege că trebuie să respecte măsurile pe care Guvernul le va recomanda în această stare de alertă, sunt convins cor vor urma și o serie de alte măsuri.

De exemplu, cred că într-o primă etapă s-ar putea deschide terasele, dar nu pot să spun cu certitudine în momentul de faţă, trebuie să așteptăm ce vor spune medicii dacă, începând cu data de 1 iunie sau 15 iunie, se vor deschide restaurantele, terasele, cafenelele, barurile etc.”,

sursă: agerpres.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here