Cristian Ghinea, singurul userist care a încercat să se dea bine pe lîngă premierul Cîțu care îi concediase colegii, a fost eventual forțat să fie solidar cu partidul și să își dea demisia. Cum își dăduse înainte demisia din Parlamentul European ca să fie ministru s-a trezit după doar opt luni fără slujbă, scrie România Curată.

Dar nu e problemă, că a sărit europarlamentarul USR, amicul Dragoş Pîslaru, un altul din băieții deștepți ai guvernului Cioloș, care se întîmpla că era coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi implementarea PNRR la nivel european. Ca atare, i s-a creat un job lui Ghinea, să cerceteze cum e implementat PNRR, din banii declarați de el însuși de ”politici publice/cercetare”, desigur, prin încredințare directă. Că nu există alți cercetători, deci ce rost avea să se scoată la vreun concurs postul politicianului rămas fără coledz. Proiectul e paralel cu o monitorizare pentru toate țările, inclusiv a noastră, creat de PE, un ”scoreboard” pentru planul de reziliență, deci e o întrebare dacă avea cineva nevoie de el în afară de Ghinea.

Planul este ca proiectul să îi servească lui Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, să joace mai departe rolul ministrului ”din umbră” pe banii publici ai Parlamentului European. Ghinea a și declarat, la lansare, faptul că asta reprezintă modalitatea USR de a rămâne alături de acest proiect de ţară, și că în urma consultării unor uriști și-a dat demisia din funcțiile din partid ca să poată coordona proiectul.

Problema rămâne însă că proiectul e pur politic și nu are de ce Parlamentul European să remunereze un cercetător amator, care a ocupat fără concurs funcția ca să se ocupe de ceea ce este campanie politică internă într-o țară membru. Dacă proiectul era cîștigat de un ONG se putea pleda vreun interes public obiectiv, dar așa e totul pe față.

Mai mult, juriștii proști de la RENEW au intrat într-o fundătură. Parlamentul european a găsit deja că e conflict de interese să fie folosiți banii săi pentru activități politice interne, inclusiv la grupul RENEW, unde Sylvie Goulard a trebuie să dea banii înapoi (ca și Marine Le Pen), și tot a fost pusă sub acuzare în Franța pentru că a plătit din bani publici activitățipolitice interne (ca Liviu Dragnea, dar pe sume mai serioase).

Deocamdată procesul încă se tîrăște și ea e în funcție, că așa e la băieții deștepți, penali sunt doar alții, iar ei fac totul pe dos față de ce declară. Dar nu e exclus deloc Păslaru sau care a dat de fapt banii să îi dea înapoi de cum reclamă cineva.

Citește și: Sabin Sărmaș are șanse mari să preia Ministerul Digitalizării: „Sunt pregătit să accept această provocare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.