Poșta Romănă pare incapabilă să se ocupe de Centrul de Tranzit din Cluj Napoca după ce licitația pentru dotarea lui a fost anulată a treia oară. Motivul: ”Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

Valoarea licitației este de peste 15,2 milioane de lei și presupune o linie de sortare automată a corespondenței și coletelor.

„Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Lipsa argumentării metodei de calcul ce evidențiază rezultatul procentelor aferente factorilor de evaluare din cadrul criteriului de atribuire care să asigure evitarea denaturării concurenței, precum și evidențierea în mod concret a celor avantaje, reale, din punct de vedere tehnic și/sau economic – conform prevederilor articolului 224, litera b) coroborat cu articolul 225, litera c) din Legea nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale, cu modificările și completările ulterioare”,se arată în motivele care au dus la anularea licitației.

Anterior, în luna martie 2021, compania a anulat o procedură similară pe motiv că nivelul concurenței a fost nesatisfăcător, în condițiile în care, s-au înscris UTI Facility Management, Toshiba Europe, Falcon Autotech PVT (India) și asocierea formată din Boewe Systec Austria (lider) și RoSystec Groul SRL. Operatorul poștal a mai anulat o licitație similară în august 2020, estimată la 14,8 milioane de lei pentru 4 ani, pentru că nu s-a prezentat niciun ofertant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here