ASOCIAȚIA OAMENI BUNI anunță finalizarea proiectului cultural „POVEȘTI CUSUTE VECHI ȘI NOI”, co-finanțat de ADMINISTRAȚIA FONDULUI CULTURAL NAȚIONAL, în cadrul sesiunii de finanțare I/2018, aria culturală Patrimoniu imaterial.

Proiectul a urmărit valorificarea simbolurilor tradiționale românești cusute ca mijloc de exprimare artistică în rândul persoanelor aflate în situații de dificultate.

2

 

Beneficiarii direcți au fost 25 de persoane diagnosticate oncologic care au fost încurajate în cadrul Atelierului de creație „Povestea mea” să își exprime emoțiile, sentimentele și să își spună povestea personală prin realizarea unor cusături (ii, fețe de pernă, trăistuțe) utilizând simbolurile din modelele tradiționale românești.  În perioada 7-11 octombrie obiectele create au fost prezentate în cadrul Expoziției „Povești cusute. Vechi și noi” organizată în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

4 456

Persoanele interesate pot realiza un tur virtual al expoziției și pot afla o parte din poveștile  exponatelor accesând linkul https://my.matterport.com/show/?m=jJJRHM7rxmt&fbclid=IwAR2kfwsRGpgSPWLUeY4RBsQn1C25SfqwWzF1ebRDo_a3fZTf8QiKyBQbgl4

 

Mai multe informații despre proiect:

– pagina de facebook a proiectului: @povesticusutevechisinoi

– pagina de facebook a Centrului de zi „Spirit liber”: @centrul de zi spirit liber

– la sediul Centrului de zi „Spirit liber”, Cluj-Napoca, str. București, nr. 15, et. I.

logo aob

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here