Potrivit raportului pe 2016 a Curții de Conturi a României, la Primăria Cluj Napoca au fost depistate prejudicii de 56 de milioane de lei.

Potrivit inspectorilor CCR la la administrația locală clujeană au fost descoperite prejudicii de 56 de milioane de lei şi abateri financiar-contabile de 112 milioane de lei, se arată în sinteza raportului de audit realizat de Curtea de Conturi Cluj  în perioadele 18.04.2017 – 28.06.2017 şi  02.11.2017 – 13.12.2017.
Cea mai mare abatere înregistrată – peste 25 de milioane de lei – o reprezintă plăţile făcute de Prmărie, în 2016, către Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA, „sub formă de transferuri pentru investiţii, fără respectarea cadrului legal aplicabil;”
O altă abatere este plata sumei de peste 12 milioane de lei „cheltuieli privind serviciile de dezinsecţie, mai mari decât cele real datorate, cauzate de creşterea frecvenţei de execuţie a tratamentelor de dezinsecţie, contrar prevederilor legale;”
Un prejudiciu de 9 milioane de lei a fost cauzat de „plăţi nelegale, reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor sume prevăzute de art. 14 din Legea nr. 285/2010 (stimulente), în condiţiile în care unii angajaţii ai entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscale, aşa cum sunt definite de art. 1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală;”.

1 COMENTARIU

  1. Sunt doar bani publici, nu înțeleg de ce vă scandalizați? La CJ Cluj e chiar mai rău, dar dacă asta au votat clujenii, înseamnă că democrația populară și-a spus cuvîntul!

    Mai un bal, mai un festival, mai un untold, treaba merge unsă! Atâția oameni îi plac pe Boc-Tișe, încât nu se poate ca ei să facă ceva nelalocul său!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here