Desi anul 2008 a dat mari batai de cap politicienilor clujeni, acestia nu îsi pierd speranta. Pe ultima suta de metri campania electorala e în toi, iar  candidatii pentru Primaria Cluj-Napoca si cei pentru Consiliul Judetean profita de fiecare ocazie pentru a-si impresiona electoratul, punându-se mare accent pe discutiile cu cetatenii.

Candidatul din partea taranistilor pentru Primaria Cluj-Napoca, Horea Dan a declarat ca în ultima saptamâna înainte de alegeri nu se pot face multe si daca campania electorala nu a fost structurata asa cum trebuie înca de la început, cu greu se mai poate schimba ceva. ,, Porcul nu se îngrasa în ajun. Nu e cazul ca presa sa fie bombardata cu stiri de genul: candidatul PNTCD a mers acolo si a facut nu stiu ce. Eu chiar îmi doresc sa ajung în Primarie. În fiecare zi mergem în Iulius Mall, unde se distribuie scrisori catre clujeni, harti cu Clujul, dar si pixuri. De asemenea, am avut câteva aparitii TV, unde am explicat electoratului ceea ce vreau sa fac pentru Cluj-Napoca”, a precizat Dan. Totodata, acesta a mentionat ca în aceasta ultima saptamâna partidul nu a facut nimic special, ci a urmat strategia stabilita la începutul campaniei electorale.

,,Tratament special”

Laszlo Attila este candidatul Uniunii pentru fotoliul de primar al municipiului. Acesta a afirmat ca UDMR face ceva special în fiecare zi, nu numai pe ultima suta de metri înainte de alegerile locale. ,,De exemplu, saptamâna asta am vizitat peste 12.000 de familii numai în Cluj-Napoca, iar în judet peste 25.000 de familii. De asemenea, am avut foarte multe întâlniri cu alegatorii si am organizat un concert la care au participat în jur de 6.000 de oameni, care sper ca vor vota pentru UDMR. În acelasi timp, am initiat ,,O zi cu Laszlo Attila”, unde am invitat întreaga presa clujeana pentru a observa cum decurge o zi din viata mea în prag de alegeri”, a declarat presedintele UDMR Cluj. Contracandidatul lui Laszlo, social-democratul Remus Lapusan a declarat ca întâlnirile si discutiile cu cetatenii sunt prioritare si au loc în fiecare zi. ,, Zilnic ma întâlnesc cu clujenii si le ascult problemele. Saptamâna aceasta punem mai mult accent pe actiuni si dezbateri, dar si pe emisiuni televizate”, a declarat liderul PSD Cluj-Napoca. Totodata, acesta a avut o întâlnire cu profesorii clujeni, carora le-a propus organizarea de întâlniri trimestriale între reprezentanti ai administratiei locale si cadrele didactice, Lapusan aratându-se dispus sa suplimenteze de la bugetul local banii destinati pentru sustinerea materiala a cadrelor didactice.

Aceeasi strategie

Candidatul liberalilor pentru postul de primar, Manuel Chira a declarat ca PNL merge pe aceeasi campanie constructiva, cetateanul fiind ,,personajul principal”. ,, Prin natura profesiei mele sunt foarte calificat sa vorbesc cu oamenii, dar nu în adunari electorale, ci în cadrul unor discutii libere. Chiar daca mai sunt câteva zile pâna la alegeri, PNL nu face nimic deosebit. Urmarim aceeasi strategie pe care am stabilita de când s-a dat startul la campania electorala, strategie ce nu se bazeaza pe adunari electorale, la care oamenii au fost adusi cu forta, asa cum fac ceilalti contracandidati ai mei. Pe cetatean trebuie sa îl convingi sa te voteze, trebuie sa îl faci sa te abordeze, nu sa îl atragi cu probleme fictive ce, pesemne, cer rezolvare”, a explicat Chira. Un alt candidat ce s-a înscris în cursa electorala pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca este Ionut Tene, fostul presedinte al organizatiei judetene a PNG-CD. Tene a afirmat ca partidul sau se axeaza pe campania ,,door to door”, iar chiar daca pâna la alegeri mai exista câteva zile, PNG-CD pune în aplicare aceeasi strategie. Totodata, acesta a mentionat ca urmareste principiul comunicarii directe în relatia cu clujenii. ,,Consider ca aceasta este cea mai buna politica, deoarece, în ultima vreme, oamenii nu mai au încredere în politica. Ma voi duce în cartiere si îi voi convinge pe clujeni sa vina la vot. Acestia trebuie sa constientizeze cât de important este votul lor. Ca sa ma asigur ca lucrurile vor merge asa cum trebuie voi tine post negru de vineri pâna duminica”, a tinut sa precizeze Tene.

Ultimele pregatiri pentru CJ

Presedintia Consiliului Judetean i-a atras pe multi politicieni clujeni, care s-au înscris în cursa electorala pentru acest post. Unul dintre contracandidatii presedintelui în exercitiu, Marius Nicoara, este social-democratul Vasile Soporan. Acesta a declarat ca în ultima saptamâna PSD a înmultit actiunile si ca a avut întâlnire cu locuitorii din municipiile Dej, Huedin si Câmpia Turzii. În acelasi timp, Soporan a confirmat faptul ca a participat la mai multe emisiuni TV în care a încercat sa îi convinga pe alegatori sa aleaga ,,calea” social-democrata. ,,Ultimele zile sunt esentiale într-o campanie electorala. Prin urmare, am mobilizat militantii si am stabilit ultimele mesaje eletorale. În plan organizatoric,reprezentantii au fost repartizati  în birourile de votare. În mod special, punem accent pe întâlnirile cu cetatenii, dar si pe elementele de mesaj care pot sa aiba un efect maxim în ultimele doua zile. Iar pe partea de mobilizare a militantilor, îi vom lamuri ca programul nostru este singurul program care vizeaza dezvoltarea prin asigurarea unei piete a produselor si serviciilor clujene. De asemenea, obtinerea de salarii europene pentru clujeni este o preocupare maxima, iar la nivelul judetului Cluj dezvoltarea infrastructurii reprezinta prioritatea numarul <<zero>>”, a declarat Vasile Soporan, deputat PSD. Acesta a tinut sa precizeze ca partidul sau doreste o colaborare cu primarii din întregul judetul, indiferent de culoarea politica a acestora, astfel încât dezvoltarea judetului sa fie una durabila, nu speculativa. În acelasi timp, contracandidatul lui Nicoara pentru sefia Consiliului Judetean a precizat ca PSD duce o campanie prin care încearca sa-i demonstreze cetateanului ca social-democratii sunt diferiti. ,,Celelalte partide vorbesc doar de dezvoltarea aeroportului si de atragerea investitorilor straini, în rest de nimic. Nu au nici un plan concret. Nici nu se vorbeste de oferta facuta tinerilor absolventi de catre municipalitate, de accelerarea lucrarilor la autostrada Transilvania sau de atragerea resurselor educationale”, a zis indignat Soporan.

Candidat pentru sefia CJ din partea PC, Decebal Manole a declarat ca conservatorii urmaresc aceeasi strategie si ca fiecare actiune a lor este ,,speciala”. În ceea ce îl priveste pe candidatul UDMR, Mate Andras Levente, acesta explicat ca poarta discutii cu cetatenii din judetul Cluj, urmând ca în zilele urmatoare sa se întâlneasca cu locuitorii din municipiile Gherla si Dej. ,,Noi mergem pe principiul <<door to door>> si discutam cu cetatenii pentru a afla cu ce probleme se confrunta. De asemenea, aproape zilnic mergem în cartierele din Cluj-Napoca pentru a-i convinge pe oameni ca Uniunii chiar îi pasa de ei”, a încheiat Mate.

Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here