https://putereaacincea.ro/

Cunoscutul preot Visarion alexa a recunoscut agresiunile sexuale, potrivit unui anunț făcut de Patriarhia Română.

El ”a refuzat să dea detalii amănunțite, susținând că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, într-un comunicat.

În fața Comisiei de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, preotul a recunoscut că a agresat sexual o femeie, faptă pentru care a fost reţinut pentru 24 de ore sâmbăta trecută, a anunțat Vasile Bănescu. În același comunicat, sunt anunțate și măsurile luate de Arhiepiscopie, până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească: suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția de a oficia orice serviciu religios) retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ) obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

„Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar”, mai scrie în comunicat.

Preotul Visarion Alexa, aflat sub control judiciar după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, se confruntă cu alte acuzații similare, lansate pe rețelele de socializare, iar mărturisirile femeilor sunt verificate de Poliție.

Stenograme între preot și victimă

Postul România TV a publicat, duminică, fragmente cu stenogramele unei discuții purtate de preot și femeia care l-a reclamat. În luna aprilie femeia susține că a fost agresată de preot, iar în iulie a depus plângere la Secția 20 Poliție.

Avocata preotului, Mariana Mihai, a menționat pentru Libertatea că înregistrarea apărută în spațiul public a fost realizată în luna august.

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here