Alin Tișe a publicat pe pagina sa oficială de facebook un mesaj prin care a anunțat că reațeaua de furnizare a apei din Apahida va fi modernizată.

Se îmbunătățește serviciul de alimentare cu apă a comunei Apahida. Vom construi o conexiune suplimentară între conducta de aducțiune ce leagă municipiul Cluj-Napoca de Gherla și conducta de distribuție ce deservește în prezent Comuna Apahida. În ultima perioadă au fost multe situații de presiune scăzută determinată de creșterea consumului de apă. Sumele necesare pentru investiție (1.550.402 lei) provin din fondul IID, respectiv din redevența și impozitul pe profit ale Consiliul Județean Cluj, a încheiat Tișe.

Conform documentației tehnice încărcate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), viitoarea conductă de aducțiune va fi una de înaltă densitate și va avea o lungime de 1,3 km. Operațiunile sunt preconizate a dura cca. 3 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Apahida va beneficia de o apă potabilă mai de calitate. Investiție de 1,5 milioane lei

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, necesitatea acestei noi investiții este determinată de creșterea exponențială a consumului de apă din comuna Apahida, existând în acest sens situații în care, pe fondul presiunii scăzute, furnizarea apei potabile înregistrează intermitențe, nemaiputând fi asigurată în regim 24/7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here