Preşedintele ICCJ va beneficia de coeficientul 15 în sistemul judiciar, la coeficientul 10 este judecătorul cu grad de tribunal sau tribunal specializat şi cel cu grad de tribunal militar, iar la ultimul coeficient sunt aprozii şi secretarii-dactilografi laborator expertize criminalistice.

 
Potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX, de coeficientul de ierarhizare 15 – cel mai înalt din grila de salarizare propusă pentru proiectul Legii salarizării unitare a bugetarilor – va beneficia preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la coeficientul 14,85 este încadrat vicepreşedintele ICCJ, la coeficientul 14,75 se încadrează preşedintele de secţie la instanţa supremă şi procurorul general al României. Salariul preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ocupă aceeaşi poziţie în grilă cu salariile propuse pentru şeful statului şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi Curţii Constituţionale, suma pe care ar urma să o primească aceştia fiind de de 9.000 lei. Această sumă reprezintă coeficientul maxim, de 15, înmulţit cu salariul minim brut, care în prezent este de 600 de lei. Funcţiile bugetarilor vor fi echivalate pe trei nivele. Funcţia de medic primar va fi echivalentă cu cele de subcomisar MAI, conferenţiar universitar, judecător de tribunal, funcţia de profesor gradul II de liceu cu vechime de 6-10 ani-echivalentă cu cele de inspector MAI, farmacist, referentul superior cu studii medii din MFP echivalent cu grefierul. (M.F.)

1 COMENTARIU

  1. Propun ca la mafia judecatoreasca sa l-i se dea coeficientul de 14, ooo50067/1+2,oo45( 2+5.87654).Al dracului de securisti a-ti trecut la zecimale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.