Astăzi, președintele Klaus Iohannis semnează Proiectul privind consolidarea infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă, în valoare de 40 de milioane de euro, prin care România se îndatorează față de BERD.

Anterior acestuia, țara noastră a mai semnat un acord similar, în valoare de 50 de milioane de euro, pentru Proiectul privind Îmbunătăţirea rezilienţei şi a răspunsului la situaţii de urgenţă.

Fiecare împrumut este acordat pe o perioadă de până la 10 ani, rambursarea efectuându-se într-o singură tranşă la data de 1 februarie 2029, sumele împrumuturilor fiind disponibile până la data de 31 decembrie 2025. Punerea în aplicare a acţiunilor prevăzute se va asigura de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Unităţile de implementare a proiectelor înfiinţate în acest scop în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi Inspectoratului General al Jandarmeriei.

În decursul ultimului deceniu, Grupul Băncii Mondiale a devenit lider mondial în gestionarea riscului de dezastre, sprijinind ţările member în evaluarea expunerii la dezastre şi gestionarea acestora. „Cele două împrumuturi semnate fac parte dintr-o serie dedicată consolidării rezilienţei la impactul dezastrelor natural şi al schimbărilor climatic în România, primul împrumut din această serie fiind contractat în 2018 pentru îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre, implementat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar cel de-al doilea este destinat politicilor de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre, cu opţiune de amânare a tragerii până la apariţia unei catastrofe (CAT-DDO)”, se precizează în comunicatul de presă al MFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.