Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a scris, miercuri, pe Twitter, un mesaj referitor la cazul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a fost ucisă de Gheorghe Dincă după ce a sunat de trei ori la 112, relatează libertatea.ro

„Apelul zadarnic al Alexandrei Măceşanu către serviciile de urgenţă a întristat şi a şocat întreaga Europă. Mai multe politici eficiente împotriva uciderii femeilor şi violenţei împotriva femeilor trebuie să fie o prioritate în eforturile noastre politice şi instituţionale”, a scris David Sassoli pe rețeaua de socializare.

Crimele din Caracal au atras atenția presei internaționale care a relatat în detaliu despre răpirea Alexandrei Măceșanu și despre modul în care autoritățile române au investigat cazul. „Alexandra Măceșanu: înregistrările în care adolescenta româncă cere ajutor, făcute publice de familie”, a scris BBC.

Jurnaliștii britanici au precizat că adolescenta de 15 ani a sunat de trei ori la 112 și i-a implorat pe polițiști să o ajute deoarece fusese răpită, sechestrată și violată.

De asemenea, BBC observa că polițiștilor români le-a luat 19 ore ca să localizeze locuința din Caracal din care Alexandra Măceșanu a sunat la 112 de trei ori.

Sky News a notat că Alexandra l-a implorat pe polițist să rămână cu ea la telefon pentru că îi era frică, iar Die Welt a tritat: „două adolescente moarte – protestatarii acuză poliția de incompetență”.

2 COMENTARII

  1. Oare, acum, imbecilii din UE mai apara magistratii corupti, incompetenti, abuzatori, etc. care, in loc sa-si faca treaba pentru care sunt platiti, fac POLITIE POLITICA STALINISTO-NAZISTA DE TIP MAFIOT?

    • Dragă Valter, nu trebuie să căutăm vinovați printre alții. Noi românii suntem vinovați că l-am preferat pe Iliescu în loc de Regele Mihai. Noi l-am votat pe infractorul de Dragnea să conducă România. Noi suntem vinovați că Fifor și Olguța Vasilescu (doi absolvenți de filologie) fac ”reforma” armatei și a sistemului de pensii. Noi suntem vinovați că tăcem și nu protestăm atunci când foștii criminali comuniști au pensii nerușinat de mari iar foștii eroi anticomuniști se zbat în mizerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here