sursa foto: Facebook/ Dănuț Pop

Preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, a fost reţinut, miercuri, de DNA pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor anticorupție, Pop ar fi primit 10.000 de euro în schimbul promisiunii că, având influenţă asupra unui deputat, l-ar putea determina să angajeze pe cineva în funcţia de consilier.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 noiembrie 2022, a unui inculpat, preşedinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă”, a transmis, miercuri, DNA.  

În ordonanţa procurorilor se arată că, în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe (4.000 euro  – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 şi 10.000 lei – februarie 2022). 

”În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui deputat în Parlamentul României şi ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, a mai precizat DNA.  

Inculpatului, care, potrivit unor surse judiciare, este preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.  

Citește și: Au început vizitele la locuințele rezerviștilor clujeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here