Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, a declarat public că toată arhiva Securității trebuie să fie făcută publică.

Declarațiile par să fie făcute făcute fără o asumare concretă ținând cont de faptul că în PLUS activează mai multe persoane care au legături cu fosta Securitate.

“Istoria nu e o opţiune. Ne putem preface că nu există, că putem trăi şi progresa fără ea, dar tot istoria ne-a învăţat că o naţie nu îşi poate construi viitorul fără a face pace cu trecutul, mai ales atunci când acela ascunde lucruri urâte. Or, pentru noi, în această ţară, a şti cine ne-au fost securiştii este nu doar o obsesie istorică, e o datorie legitimă pentru a ne elibera viitorul. Aşa că e bine să vrem să ştim dacă sunt securişti în USR PLUS, în PNL, în PSD sau dacă sunt vreunii ascunşi în spatele AUR. La fel de mult cum trebuie să îi ştim pe cei care au intrat în afaceri, pe cei din înalta societate, din mediul academic, din structurile discrete ale statului, din întreaga societate. E bine să ştim cine sunt cei care ne supravegheau sau, mai rău, ne torturau părinţii şi bunicii. În aceeaşi măsură trebuie să înţelegem cât din istoria ultimilor 30 de ani a fost marcată de aceştia şi dacă România este un stat în care forţe obscure mai decid pentru şi în numele cetăţenilor”, a declarat Dragoş Tudorache.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here