Prețurile alimentelor, în special al produselor de bază, au crescut în ultimele luni şi cu 17%, în plină pandemie de coronavirus.
Cel mai mult s-au scumpit carnea, legumele şi fructele, potrivit datelor prezentate sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3.
Astfel, carnea de porc s-a scumpit în primele luni ale anului cu 16%, iar cartofii cu 12%, faţă de luna decembrie.
Preţul fructelor a crescut cu 5% în martie, însă caise se vând cu 20 de lei kilogramul, iar piersicile cu 15-17 lei, în pieţe.
Mult s-au scumpit şi mezelurile, pentru care plătim cu 17% mai mult faţă de anul trecut.
În plus, specialiştii economişti francezi estimează că preţurile ar urma să mai crească şi în perioada următoare.
Preţurile alimentelor au explodat în pandemie
sursă: antena3.ro
Ici in USA nu s-a scumpit nimic,dimpotriva de ex benzina e aici in CA 2.37 galonul de la 3.77;alimentele sau alte prod nici verb,la aceleasi mag.sunt constante!In caz de necesitarte,a urca preturile inseamna specula si ai incurcat-o(dar nici nu o poti face pt ca oferta,concurenta nu te lasa)Tin minte in R de Pasti si Craciun se scumpeau toate, aici se ieftinesc .Noi suntem pensionati si am primit cu sotul $ 2400 pe langa pensie.Voi cat ati primit?