Primăria Cluj-Napoca efectuează, luni, prima evacuare a unei familii dintr-o casă construită ilegal pe strada Valea Chintăului, în urma unei decizii definitive a magistraților clujeni care dă dreptul municipalității să demoleze locuința.

Proprietarii sunt disperați și susțin că au depus documentația necesară pentru emiterea unei autorizații de construire pentru a intra în legalitate, însă solicitările au fost respinse de Primăria Cluj-Napoca.

„Am fost în proces cu Primăria Cluj-Napoca și am pierdut. Au venit Jandarmeria, Poliția Locală, executorii. Nu mai vor să ne lase deloc. Ne dau voie până la ora 14:00 să mai scoatem din lucruri. Am cerut să ne lase o săptămână, să demolăm noi casa, dar nu au acceptat. Primăria mă scoate în drum cu 3 copii. Da, am greșit, am plătit amenda. Am făcut tot ce am putut pentru a intra în legalitate, dar nu ne mai lasă să facem nimic.

Soacra mea a început construcția casei în 2006, după aceea eu și soțul meu am preluat-o. Am depus actele, dar a venit un control, după ce ne-a pârât un vecin, iar noi am picat la mijloc. Este adevărat că noi am greșit atunci, că nu aveam autorizație. Îmi asum. Dar noi am încercat să intrăm în legalitate și nu ni s-a permis. Am fost dispuși să facem orice pentru a intra în legalitate, dar nu s-a vrut. Am depus toate actele pentru autorizație, dar ni s-a spus că nu se mai poate face din punct de vedere legal. Deși am găsit o soluție legală, să fac un partaj, să mă lase să trec casa pe mine, însă nu s-a mai ținut cont.

Am înțeles că zona este cu probleme, dar nu mai este bunăvoință absolut deloc. Mi-am scos toate lucrurile din casă în stradă. Nu știu unde o să mă duc și ce o să fac. De la Primărie mi s-a spus că pot să-mi ofere o locuință pe strada Oașului, unde stau oamenii străzii, să mă duc cu copii acolo. Din păcate, există o sentință definitivă pe care Primăria trebuie să o pună în executare. A venit un executor care nu are ordin de evacuare, dar pentru că am pierdut procesul mi-a spus că nu mai are nevoie de nimic și ne poate scoate în drum.”, a declarat proprietara imobilului pentru Gazeta de Cluj.

Citește și: Supărată că s-a aflat câte sute de mii de lei a încasat la Primăria Valea Ierii, avocata Mihaela Chiș încearcă să bage pumnul în gura presei

6 COMENTARII

 1. aloooo..vedeți ca sunt și societăți comerciale care nu au autorizație de construcție și stau bine mersi..funcționează la fix chiar închiriază spațiile!!!!pe bani buni!!Sau acolo sunt aia cu pile!!

 2. Ilegal este să scoți pe cineva din casa lui și să i-o strici. Au luat pămîntul pe care-au ridicat casa cuiva? Au furat cărămizi, ciment, nisip, grinzi și altele?
  Un om liber nu are nevoie de aprobarea nimănui să facă ceva cu bunurile sale atîta vreme cît nu strică bunurile altcuiva.
  Cînd zic ilegal vorbesc de legile-legi ce-s naturale, lăsate de Dumnezeu nu de cele ce le schimbă mai des ca ciorapii și pun cu zecile altele noi zi de zi.

 3. pai beei saracana tu te-ai basit pe tine pe valea chintaului …daca faceai casa fara autoziatie in centrul clujului cum fac soldovenii secu si mocanii acuma erai la panoul de onoare in centrul clojului…sa-ti fie invatatura de minte si sa te informezi de-acuma inainte cind vrei sa faci vreun smen…ori lucri la scara mare ori stai pe curul tau….ca strici paita imobiliara …

 4. Toata lumea plateste taxe si solicita autorizatii, cativa bombardieri se considera mai jmecheri decat fraierii care au platit si asteptat dupa autorizatii iar acum cand a venit scadenta bombardierul se tanguie ca o fetita.
  Astia sunt ca cei care-si risca banii la pacanele si fac scandal cand pierd.

 5. De ce nu îl pune în legalitate ? E mai ușor să îi faci necazuri unui om cu familie ? Să îi de-a un termen să intre în legalitate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here