Șeful CJ Cluj, Alin Tișe, va înfăptui prima minune de la Pata Rât! Va transforma apa toxică reziduală, care se scurge de la depozitul de gunoaie, în apă pe care o va reintroduce în sistemul de canalizare al orașului. Afacerea respectivă a costat administrația județeană aproximativ trei milioane de lei.

”Depozitul Ecologic de Deseuri de la Pata Rat, Cluj-Napoca, la demonstratia publica a procedeului de tratare a levigatului din zona prin intermediul statiei de tratare care utilizeaza tehnologia osmozei inverse.

Process Engineering, furnizorul acestei solutii in Romania este firma cu care Consiliul Judetean Cluj a incheiat, la jumatatea lunii trecute, un contract de prestari servicii pentru furnizarea, prin inchiriere, a unei statii de tratare a levigatului.

Maine, reprezentantii firmei aduc special la Cluj o statie demo. Singura diferenta intre aceasta si statia originala este faptul ca nu are conducte definitive, ci furtune flexibile, infrastructura fiind adaptata pentru funcționare temporara (demonstrativa).

La actiunea, autorizata de CJ Cluj (atasat acceptul), vor participa: Adrian Dobre, director general Process Engineering, reprezentanti ai administratiei judetene, ai Agentiei pentru Protectia Mediului, ai Administratiei Nationale ”Apele Romane”.”, arată un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here