Prima reacție a premierului Dăncilă la criza pestei porcine: ”Să nu mai profităm de necazul unor oameni şi să facem din aceste lucruri subiecte de dispută politică”, a spus șefa Executivului, vineri, la Constanța, precizând că este ”inoportun să arăți cu degetul”.  
„Mi-aş dori foarte mult ca în An Centenar să nu mai profităm de necazul unor oameni şi să facem din aceste lucruri subiecte de dispută politică. E foarte important să luăm măsurile care se impun. Din păcate, e un virus care nu are un antidot şi nu putem spune că eradicăm de mâine peste tot, dar că vom lua toate măsurile pentru a da un răspuns”, a declarat Dăncilă, la Constanţa, unde a participat la inaugurarea Staţiei de tratare a apei potabile Palas.

Referitor la acuzațiile aduse de Opoziție, potrivit cărora ţara noastră a fost avertizată că există riscul ca pesta porcină să ajungă şi în România, Viorica Dăncilă a răspuns: „A arăta cu degetul şi a face din acest lucru un subiect politic e inoportun”.

De asemenea, întrebată dacă va vizita localităţile afectate de pesta porcină, ea a afirmat că nu este importantă vizita ei în aceste zone, deşi va merge dacă va fi necesar, ci să fie luate toate măsurile pentru a ajuta zonele respective.

„E important să luăm toate măsurile pentru a ajuta zonele respective, să respectăm ceea ce s-a stabilit la nivel guvernamental şi, în acelaşi timp, pentru mine e important să avem rectificarea bugetară pentru a putea despăgubi oamenii care au fost afectaţi de acest lucru”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here