mască sanitară

O primă sentință, care nu este definitivă, s-a stabilit în dreptul asistentului medical care a recunoscut că, în plină pandemie, a furat măști și dezinfectanți de la Spitalul Floreasca. Acesta a primit o pedeapsă cu suspendare.

Marius Gigi Iosub a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare și trebuie să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosului comunității în cadrul Primăriei Mavrodin (Teleorman) sau în cadrul Primăriei Buzescu (Teleorman).

Barbatul este originar din Teleorman, dar locuiește în București. El a cerut sa fie judecat în variantă simplificată care presupune recunoașterea vinovăției, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime.

„Regret fapta”, a spus acesta în ultimul cuvânt.

Asistentul medical trimis în judecată a furat de la Spitalul Floreasca din Capitală 2.000 de măști și șase bidoane cu dezinfectant. Ancheta în cazul furtului de măști și dezinfectanți de la Floreasca a fost deschisă în 30 martie, după ce s-a descoperit că 2.000 de măști cumpărate cu trei zile înainte au dispărut.

În urma verificărilor pe camerele de supraveghere s-a descoperit că asistentul medical SMURD, aflat în concediu medical, a mers la spital și, folosindu-se de cartela de acces, a intrat în zona în care erau depozitate materialele și a luat 2.000 de măști și șase bidoane de dezinfectant de 750 ml fiecare.

Asistentul nu mai poate profesa

Magistrații au interzis asistentului să profeseze pe o perioadă de trei ani într-o unitate medicala privată sau publică.

„De asemenea, față de natura și gravitatea infracțiunii săvârșite, de împrejurările cauzei și de persoana inculpatului, instanța constată că fapta săvârșită demonstrează o evidentă nedemnitate pentru a desfașura activitate profesionala de orice natură, remunerată sau neremunerată, în cadrul unei unități medicale publice sau private. În acest sens, contrar apărătorului inculpatului, instanța reține că acesta s-a utilizat de funcția avută pentru a săvârși infracțiunea în această modalitate.

Mai mult, instanța arată că profesiile în domeniul medical trebuie să se bucure de un înalt nivel de prestigiu și încredere publică or, sustragerea de către inculpat, persoana chemata la a acorda îngrijire medicală, de materiale absolut esențiale pentru reducerea riscului de infectare în perioada unei pandemii internaționale, reprezintă o acțiune ce justifică pe deplin pedeapsa complementară, în ciuda dificultăților pe care aceasta le va crea inculpatului în viitor,” conchide Judecătoria Sectorului 1.

Citește mai multe pe ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.