Administrația locală a autorizat construirea unui nou complex sportiv care va avea o piscină de dimensiuni semi-olimpice, o sală de sport cu o suprafață de 1.200 mp pe trei nivele. Proiectul va fi edificat pe amplasamentul fostei baze sportive Record.

Potrivit ziuadecluj.ro, noul bazin nu va fi construit pe locul vechii piscine de la Record, din cauza unor probleme de proprietate. Practic, facilitățile sportive au fost gândite pe locul fostei popicării. Accesul spre piscină se va face atât de pe strada Onisifor Ghibu, cât și, exclusiv pietonal și velo, de pe Scorțarilor. Baza ar urma să fie funcțională în cel mult un an.

Constructorii au făcut încă de anul trecut un contract cu un operator de baze sportive. Astfel, noua bază va intra în administrarea World Class, la fel ca sălile de sport de la Iulius Mall și Vivo!

Aceasta este cea de-a doua autorizație de construire obținută de dezvoltatorii de la Argo Development. La final de august, ei au primit și o autorizație pentru organizare de șantier. Documentele vin în avalanșă, după ce belgienii – alături de francezii (Stemmer Development SRL) care au un proiect imobiliar în vecinătate, au terminat de amenajat sensul giratoriu de pe strada Scorțarilor. Urmează să se depună solicitări pentru obținerea de autorizații de construire pentru cele trei clădiri de birouri și apartamente de câte șapte etaje, respectiv pentru reabilitarea clădirii de patrimoniu industrial. Între timp, s-a obținut și un certificat de urbanism pentru podețul peste Canalul Morii, care va lega pietonal zona de clădirea The Office și de Bulevardul 21 Decembrie.
Record Park va avea un total de 230 de apartamente, iar birourile se vor întinde pe 12.000 mp. A fost gândit și un spațiu de retail, de 1.000 mp, unde va veni un discounter. Aproape sigur, Mega Image. Investitorii sunt belgienii Alex Carlos De Witte, Didier Ysenbaert, Didier Balcaen şi Filiep Balcaen, reuniţi în societatea Argo Development, iar suma pusă la bătaie este de 40 de milioane de euro.
Proiectul pentru clădirile rezidențiale și de birouri, respectiv pentru reabilitarea vechii clădiri a fabricii Argos, a fost realizat de arhitecții clujeni de la Planwerk, cei care au redesenat și Piața Unirii, latura nordică a străzii Eroilor și, mai noi, Piața Lucian Blaga și arterele adiacente. Baza sportivă a fost proiectată de Fuse Architecture and Interior Design S.R.L.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here