Primăria Cluj Napoca a câștigat procesul deschis împotriva Curții de Conturi a României. Magistrații au dispus suspendarea efectelor raportului prin care inspectorii fiscali au depistat nereguli în conturile de la Primăria Cluj Napoca.

”Admite cererea formulată. Anulează Încheierea nr.2/19.02.2019 emisă de Comisia de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi a României. Anulează Decizia nr. 25/23.08.2018 şi Procesul verbal de constatare, cu privire la măsurile criticate dispuse la ptc. II.1, II.2 şi II.5. Dispune suspendarea efectelor executorii ale DEciziei 25/23.08.2018 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Fără cheltuieli de judecată. Dispune punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, arată soluția pe scurt a instanței.

Camera de Conturi Cluj a constatat că s-au făcut plăţi nelegale de peste 13,5 milioane de lei reprezentând drepturi salariale acordate în 2017, la Primăria Cluj-Napoca, fiind vorba, în special, de stimulente sau premii.

Potrivit raportului Camerei de Conturi Cluj, prezentat pe site-ul Curţii de Conturi a României, au fost efectuate plăţi nelegale pentru ore prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care nu se lucrează.

„La nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Cluj-Napoca au fost efectuate plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condiţiile în care unii angajaţii ai entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscale, suma depăşind 7 milioane de lei. De asemenea, au fost plătite nejustificat din bugetul local, drepturi de personal, reprezentând premii şi respectiv ore prestate în afara programului normal de lucru, sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, plăţi care exced cadrului legal aplicabil, în sumă de 1,39 milioane de lei”, se arată în documentul citat.

Citeste si Haos total scos ”la lumină” de Curtea de Conturi. Nereguli grave şi prejudicii de peste 55 de milioane lei la Primăria Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here