Primăria Cluj-Napoca a lansat a opta licitaţie pentru modernizarea străzii Tipografiei, după alte șapte încercări eșuate.

Potrivit noului anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea contractului pentru „Lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții amenajare tronson 2 strada Tipografiei” a rămas la 1.820.933,71 de lei (fără TVA), bani din fonduri europene. Conform caietului de sarcini, de această dată ofertele pot fi depuse până în 27 octombrie 2020, transmite publicația Monitorul de Cluj.

Ce lucrări trebuie executate pe strada Tipografiei?

Conform anunțului, lucrarea se referă la segmentul cuprins între străzile Dávid Ferenc și Frédéric Joliot-Curie. Deși inițial acest tronson urma să fie reabilitat ca parte a proiectului de modernizare a Turnului Pompierilor, în urmă cu un an, lucrările au fost integrate într-un alt proiect finanțat din bani europeni. Este vorba despre proiectul care oferă o nouă față străzilor Regele Ferdinand, Émile Zola, Sextil Pușcariu, dar și scuarului CEC, de pe strada Cuza Vodă.

În prezent, strada Tipografiei este dominată de circulația auto intensă din zonă, fiind folosită ca zonă de parcare pe toată latura ei sudică și doar cu un fir de circulație auto pe sensul de mers de la vest la est. Trotuarul are o zonă de „gâtuire” în dreptul Turnului Pompierilor, zonă ce nu poate fi utilizată funcțional de pietoni.

Citește continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here