Primăria Cluj Napoca a încheiat un contract pentru furnizarea de energie electrică cu firma Monsson Trading S.R.L. din Constanța, valoarea achiziției fiind de 5.178.371,70 lei, fără TVA.

Anul trecut, administrația locală condusă de Emil Boc a cumpărat energie electrică de la aceeași societate în valoare de 3.329.096,03 de lei, fără TVA.

Compania Monsson Trading aparține lui Emanuel Muntmark, cel mai mare investitor român în afacerile cu eoliene. Omul de afaceri este considerat ca fiind unul dintre cei mai puternici dezvoltatori de proiecte eoliene din România, vânzându-și parcurile eoliene către companii precum CEZ, Petrom sau ButanGas. Cea mai cunoscută afacere a lui Emanuel Muntmark este Monsson Alma. Monsson Alma este compania-mamă a Monsson Group și deține acțiuni în 33 de companii.

Cel mai mare parc eolian pe care Muntmark l-a vândut până în prezent a fost cel care în cele din urmă a fost preluat de compania cehă CEZ. În total sunt 600 MW, amplasați în două localități dobrogene, Fântânele și Cogealac, investiția totală ridicându-se la 1,1 miliarde de euro.

Cea mai cunoscută afacere a lui Emanuel Muntmark este Monsson Alma. Potrivit site-ul firmei, Monsson Alma este compania-mamă a Monsson Group.

Monsson Alma deţine acţiuni în 33 de companii, unele dintre ele mai active şi mai influente decât altele. Mai mult de 20 dintre ele sunt SPV-uri (Special Purpose Vehicles – firme cu scop special), adică sunt companii de proiect. În majoritatea companiilor subsidiare, Monsson Alma sau Emanuel Muntmark deţin majoritatea acţiunilor sau controlul direct”, se precizează pe site-ul Monsson. Firma a fost înfiinţată în 1997, iar din 2004 acţionarii se axează pe energie eoliană.

1 COMENTARIU

  1. Văzându-le mutrele lui Muntmark/Boc, am deplină încredere că tranzacțiile acestea repetate nu implică nici un fel de șpăgi, finanțări ale campaniei (tot șpăgi) și alte foloase nemeritate.
    Sunt atât de mândru pentru că sunt clujean..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here