Primăria Cluj Napoca a dat, prin atribuire directă, un contract finanțat prin fonduri norvegiene unei firme conectate la afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță. Firma controlată de Ghiță este RIDZONE COMPUTERS SRL, iar valoarea contractului primit este de peste 11.000 euro. Pentru acești bani, compania ploieșteană trebuie să promoveze faptul că administrația condusă de Emil Boc a înnoit flota de transport public din Cluj Napoca. În aprilie, administrația locală clujeană a mai atribuit un contract de un milion de euro unei societăți legate de fostul deputat PSD

Primăria Cluj Napoca a dat, prin atribuire directă, adică fără a organiza vreo licitație, un contract finanțat prin fonduri norvegiene unei firme conectate la afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță, fugit în Serbia pentru a scăpa de procese penale în care este trimis în judecată în România. 

Contractul ”Servicii de informare și publicitate pt proiectul ”Înnoirea flotei de transport în comun în Cluj” a fost atribuit firmei Ridzone Computers SRL din Ploiești. Valoarea achiziției făcute de administrația Boc a fost de 53.500,00 RON (11.243,28  EUR), fără TVA, adică exact valoarea estimată de oficialii primăriei clujene.

Pentru acești bani, firma controlată de Sebastian Ghiță va trebui să facă 5 știri (producție si difuzare) si 25 de spoturi publicitare (difuzare).

Firma Ridzone Computers deține licența de difuzare pentru postul de televiziune Romania TV, care îi aparține lui Sebastian Ghiță.

Firma controlată de Sebastian Ghiță

La Ridzone Computers singurul acționar și administrator este GHEORGHE CATRINEL MARIA. Pe anul fiscal 2017, societatea a declarat o cifră de afaceri de peste 27 de milioane de lei și o pierdere de aproape 9 milioane de lei. În cadrul acestei firme, care deține licența postului România TV, a fost acționar și Radu Mihai Tronaru, de 30 de ani, fostul șofer al lui Sebastian Ghiță. Soția lui Tronaru, Ana Maria, a lucrat la cabinetul parlamentar al fostului deputat PSD. România TV, cu sediul central în Bucureşti, s-a lansat în anul 2011, după ce o parte din echipa Realitatea TV a părăsit această televiziune de ştiri deţinută de societatea Realitatea Media SA şi care pentru o perioadă l-a avut ca manager pe Sebastian Ghiţă.

În urmă cu două luni a fost publicat un raport care arată cum administrațiile PSD au atribuit contracte de milioane unor societăți din domeniul media. Printre aceste firme se regăsește și Ridzone Computers, societatea controlată de Ghiță. Firma a primit de la Primăria Sectorului 4 din Capitală, condusă de Daniel Băluță, contracte în valoare de peste 300.000 lei.

Tot de la Boc, un milion de euro pentru o firmă din ”suveica” lui Ghiță

Primăria Cluj Napoca a atribuit un contract de peste un milion de euro, cu TVA, unei firme controlate, potrivit procurorilor DNA, de Sebastian Ghiță. Este vorba de SC Sport Arena din București care va trebui să furnizeze un sistem modular de parchet pentru Sala Polivalentă din oraș. Potrivit DNA, în patru ani de zile societatea respectivă a facturat de la instituțiile publice peste 6 milioane de lei. În anul 2017 firma a avut un profit de… puțin peste 1.000 de euro!

Primăria Cluj Napoca a atribuit, prin procedură simplificată, contractul ”Furnizare sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv și sistem baschet competițional, mobil și pliabil pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca” societății Sport Arena SRL din București. Valoarea contractului a fost de 952.083,8 lei, fără TVA.

Bilanțul firmei este unul extrem de interesant, ținând cont de faptul că Sport Arena SRL este controlată, potrivit DNA, de fostul deputat Sebastian Ghiță și a încheiat contracte în valoare de câteva milioane de lei cu instituțiile statului.

În anul 2016, societatea a declarat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei și o pierdere de peste 800.000 lei cu 9 angajați. În anul următor, cifra de afaceri aproape s-a triplat, fiind de 2,8 milioane lei, profitul declarat a fost de aproape 5.000 lei, adică puțin peste 1.000 de euro, iar numărul angajaților a fost redus la 6 persoane.

Sport Arena este administrată de PETRE RADU, care are și 29% din acțiuni. Printre ceilalți acționari se numără NEGROIU RADU, CONSTANTINESCU VLAD CORNELIU, SAMOILA MIHNEA și PAVEL ANDREI, tenismenul care a fost antrenorul Simonei Halep.

Radu Petre, administratorul și acționarul majoritar al firmei spune că se cunoaște cu Sebastian Ghiță, dar nu au lucruri în comun.

”Povestea aia este că noi am picat într-o găleată, băgați de DNA, dar atâta tot. Într-adevăr a fost pus sechestru pe conturile firmei, dar după trei zile a fost ridicat și atâta tot. Mă cunosc cu Sebastian Ghiță, dar așa ca făcând parte din lumea baschetului, atâta tot, altceva nu avem în comun. firma nu are nicio treabă cu Sebastian Ghiță”, a declarat Petre Radu.

Ghiță s-a ”uns” cu toate partidele

Sebastian Ghita

Sebastian Ghiță a fost deputat PSD de Prahova și fost membru în comisia parlamentară de control a activității SRI. Înainte să intre în Parlament, Ghiță și-a transferat companiile care l-au făcut celebru în lumea afacerilor IT către rude și prietenii săi din adolescență. Ca om de afaceri, în trecut, Sebastian Ghiță a finanțat aproape toate partidele importante din România:  Partidul Social Democrat, Partidul Democrat Liberal, Partidul National Liberal si Partidul Conservator.  Prin interpuși, parlamentarul controlează canalul de știri ROMANIA TV, televiziune pe care a fondat-o după scandalul cu Sorin Ovidiu Vîntu privind administrarea postului concurent, Realitatea TV.  În urma acestui scandal, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la un an de zile cu executare pentru șantaj. Cea mai importantă tranzacție din ultimii ani a lui Ghiță a fost vânzarea magazinului de IT, Emag, pentru suma de 100 de milioane de euro.

3 COMENTARII

  1. Ce caracatiță hâdă și nenorocită strânge Clujul în tentacule! Mafia penticostală trebuie concediată la anul dacă ne vom trezi din stupoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here