Porivit raportului curții de conturi pe anul 2016, Primăria Cluj Napoica a efectuat plăți nelegale în valoare de aproximativ 300.000 de lei în conturile firmei Abed Nego, care a modernizat pasajul din zona gării clujene.

Inspectorii au descoperit că au fost efectuate plăți nelegale, urmare a nerespectării prevederilor privind stabilirea rezultatului aplicării procedurii de achiziție publică pentru obiectivul de investiții „Pasaj subteran – Piața Gării, din Municipiul Cluj-Napoca”, în valoare de 1.458.000 de lei (peste 300.000 de euro). De asemenea, au fost efectuate plăți nelegale, reprezentând lucrări neexecutate la obiectivul de investiții „Pasaj subteran – Piața Gării, din Municipiul Cluj-Napoca”, de 25.000 de lei.

Din partea municipalității, responsabilul de proiect a fost Gheorghe Șurubaru care a mai avut de-a face cu firma Abed Nego.

Firma Abed Nego din Oradea aparține soților Daniela și Marius Ionașcu. El este un fost șef CFR, dar nu atât de șef pentru că a fost subalternul fostului viceprimar al municipiului Cluj Napoca, Gheorghe Șurubaru pe vremea când acesta lucra la CFR. Potrivit unui top din 2014 al firmelor care au câștigat din lucrările publice licitate în cadrul administrației municipale a Clujului, firma Abed Nego era pe locul 10, cu contracte de peste 1,1 milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri a firmei lui Ionașcu era de peste 17 milioane de lei.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here