Primăria Cluj Napoca a decis să închidă strada Tipografiei din zona Pieței Mihai Viteazu pentru a putea începe lucrările de reabilitare la Turnul Pompierilor.

Pe porțiunea cuprinsă între străzile David Ferenc și F.J. Curie va fi permis doar accesul riveranilor dinspre strada F.J. Curie și doar pentru riverani. Pe durata lucrărilor, este interzisă staționarea pe strada Tipografiei.

Lucrările de reabilitare a Turnului Pompierilor au început luna aceasta. Proiectul a fost întocmit de arhitecții Vlad Sebastian Rusu şi Silviu Olănescu, câștigătorii  unui concurs de soluţii organizat de Primăria Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor din România. Turnul este inclus pe lista obiectivelor clujene finanțate din fonduri europene, pe axa 5.1 din Programul Operațional Regional: ”Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.
Valoarea totală a investiției pentru acest obiectiv este de 10,2 milioane de lei, cu TVA inclus. Partea de execuție a revenit, după licitație, asocierii Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL și Restauri S.R.L. Valoarea contractului de execuție: 6.709.004,08 lei (fără TVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here