Sursa foto: republikanews

Sistemul de avertizare și alarmare a populației din Cluj-Napoca în situații de urgență va fi reînnoit de către firma RDD Security Solutions, iar primăria Cluj-Napoca va plăti aproape 6,5 milioane de euro.

Contractul prevede extinderea și modernizarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației municipiului, care prin distribuirea elementelor constitutive să acopere întreaga suprafață a orașului. Procedura s-a derulat în regim de licitație restrânsă. Actualul sistem de alarmare arată că acesta este depășit moral și fizic.

„Mijloacele ce intră în componența acestuia au în proporție de 85% peste 40 de ani vechime în serviciu, necesită un volum mare de cheltuieli de întreținere și nu prezintă siguranță în funcționare. Sirenele electrice existente nu mai prezintă siguranță în funcționare și în consecință nu se poate realiza cerința asigurării unei alarmări oportune, autentice și stabile în cazul unei situații de protecție civilă”, a arătat municipalitatea.
Investiția presupune amplasarea în municipiu a 84 de sirene electronice cu putere între 600 și 1200W, o sirenă mobilă, echipamente pentru două centre de comandă și pentru un punct de interconectare la sistemul național de înștiințare, avertizare și comandă, instalat la ISU Avram Iancu Cluj-Napoca.

Ce cuprinde în prezent sistemul de alarmare?
2 centrale de alarmare de 40 linii instalate – una în punctul de comandă al județului și una în punctul de comandă al municipiului;
5 centrale de alarmare de 10 lini instalate în centralele telefonice din cartierele Mănăștur, Gheorgheni, Mărăști, Donáth și una în unitatea de pe strada Giordano Bruno;
105 sirene electrice cu putere de 5,5 Kw, instalate în cartiere;
1 centrală de alarmare de 10 linii instalată în centrala telefonică de la fostul CUG (unde sunt centralizate sirenele instalate în zona industrială de pe Bld. Muncii;
12 sirene electrice necentralizate, instalate în secțiile agenților economici din municipiu;
1 centrală electronică de alarmare instalată la sediul Primăriei, în biroul Serviciului Protecție Civilă;
6 sirene electronice cu putere de 600 W, instalate la adresele (str. Aviator Bădescu nr.7, Casa de Cultură a Studenților, Primăria – Piața Unirii nr.1, Opera Maghiară, Magazin Central și strada Cuza Vodă nr.1), scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Protest în fața Prefecturii Cluj sub umbra comunismului și a pumnului ridicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here