Săptămâna aceasta, pe masa consilierilor locali se află un proiect privind aprobarea alocării de 700.000 de lei (150.000 mii de euro) din banii clujenilor pentru organizarea evenimentelor 1 Decembrie – Ziua Națională a României și Revelion 2023.

Organizarea acestor evenimente vine în contextul în care prețurile au explodat, iar spectacolele cu lumini, artificii și drone va sărăci bugetul local.

„În fiecare an, ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României este marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale de tradiție. Sărbătorirea Anului Nou reprezintă un eveniment de referință celebrat în toată lumea, în funcție de tradiția fiecărei culturi. Activitățile pe care municipalitatea le va organiza cu ocazia Zilei Naționale a României vor avea în centrul atenției manifestări oficiale de tradiție, dar și ample acțiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera istorică. Dorim ca spectacolul din noaptea de Revelion să constituie un reper de referință al unui an plin de evenimente care-i conferă municipiului Cluj-Napoca statutul de oraș european din inima Transilvaniei”, se arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, din bugetul solicitat pentru cele două evenimente, 300.000 de lei vor merge pentru cheltuielile legate de prestațiile artiștilor, 100.000 de lei- costurile pentru iluminat arhitectural, iar pentru promovarea evenimentelor- 20.000 de lei.

Totodată, pentru spectacolele cu drone și artificii, bugetul alocat este de 130.000 de lei, iar realizarea unor spectacole multimedia de lasere și video mappin sincronizat pe o coloană sonoră – 150.000 lei, se arată în proiectul de hotărâre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here