În procesul dintre Primăria Cluj Napoca și firma Coral Impex, Curtea de Apel Cluj a dispus refacerea caietului de sarcini pentru licitația de peste 70 de milioane de lei în urma căreia va fi contractată firma care va trebui să asigure dezinsecția și deratizarea în Municipiul Cluj Napoca.

”Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a procedurii de atribuire. Admite în parte plângerea formulată de petenta „Coral Impex” S.R.L. în contradictoriu cu intimatul Municipiul Cluj Napoca împotriva Deciziei CNSC nr. 336/C3/28 din 07.03.2019, pe care o modifică în parte, în sensul că admite în parte contestaţia şi, pe cale de consecinţă: Anulează în parte adresa nr. 53247/09.01.2019, în ceea ce priveşte măsurile de la pct. 1 referitoare la modul de exprimare a cerinţelor aferente subfactorilor de evaluare de la pct. II.2.5 din fişa de date a achiziţiei şi în ceea ce priveşte măsurile de la pct. 7 referitoare la modificarea punctului 4.2.8 din caietul de sarcini. Anulează în parte adresa nr. 483, 491, 7587, 7613, 7614 din 20.12.2018 în ceea ce priveşte clarificarea referitoare la suprafaţa de 120.651,07 mp şi obligă autoritatea contractantă să emită un nou răspuns în care să se precizeze atât suprafaţa totală, cât şi cea detaliată a obiectivelor care nu fac parte din suprafaţa de 120.651,07 mp, respectiv maluri de lac, cursuri de apă şi malurile apelor curgătoare, precum şi să remedieze documentaţia de atribuire în funcţie de aceste precizări. Respinge, în rest, plângerea formulată. Respinge cererea petentei de acordare a cheltuielilor de judecată efectuate în faza contestaţiei adresate CNSC, ca neîntemeiată. Obligă intimatul să plătească petentei suma de 457 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată efectuate în faza plângerii. Definitivă şi executorie”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

În cadrul acestei licitații controversate, și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispus refacerea documentației în urma unei sesizări depuse de firma Coral Impex, care s-a ocupat până acum de acest serviciu. Documentația pentru licitație a fost realizată de firma de consultanță EPMG Consulting, angajată de municipalitate de pe un sac de bani, și votată orbește de reprezentanții administrației locale.

3 COMENTARII

  1. Deci administrația locală e clar incompetentă, asta e una. A doua, este că acești incompetenți nu fac decât să risipească resursele financiare ale orașului prin incompetența lor.
    A treia este că astfel avem un oraș prost gospodărit, s-ar putea spune chiar furat, pentru că și proasta gestiune tot în pierderi rezultă. De altele nu amintesc acum.
    În concluzie, dacă nu concediem TOATĂ șleahta asta la anul, ne-am dat foc la valiză, bașca ne facem de râs față de restul țării. După eșecum monumental al lui Boc ca premier, am fost întrebat de către români din alte părți al țării, „cum ați putut să-l realegeți ca primar – ce-i cu voi?”. Spre rușinea mea, aveau dreptate.

      • Activez în domeniul privat – dacă afacerea o duce bine, o duc și eu, iar afacerea nu o duce bine, dacă nu performez și eu. Sunt un alegător care va vota împotriva celor prezenți, la anul. Ca mine, cât mai mulți – adios incompetență, nepotism, frecatul mentei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here