Pe data de 4 februarie, liberalul Ioan Bîldea a trimis o solicitare către Primăria clujeană în care informă municipalitatea că piața energiei electrice s-a liberalizat și că energia se poate achiziționa la prețuri mai mici.

Momentan, Primăria Cluj-Napoca foloseşte curent electric furnizat de SC Electrica Furnizare Transilvania Nord. Răspunsul a venit luni, într-un document semnat de directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, unde se arată că de la 1 martie, furnizorul de energie electrică al obiectivelor municipalităţii va fi compania RCS&RDS.

„Subsemnatul Ioan Bîldea, consilier local, în contextul liberalizării pieței de furnizare a energiei electrice, vă rog să analizați ofertele existente pe piață în cazul în care nu ați făcut deja un asemenea studiu. Urmare a liberalizării pieței de furnizare a energiei electrice, se poate achiziționa energie la preţuri mai mici decât cele oferite în prezent de unicul furnizor de până acum, Electrica Furnizare Transilvania Nord. În cazul în care veți constata că există oferte mai bune decât cele ale Electrica Furnizare, dacă acestea corespund din punct de vedere tehnic și calitativ, vă rog să luați în considerare lansarea unei proceduri de achiziție a serviciilor de furnizare a energiei electrice. Solicit acest lucru deoarece, din ce am constatat, la ora actuală există furnizori pe piață care au prețuri mai mici decât Electrica Furnizare Transilvania Nord și deja o serie de administrații locale au achiziționat de pe piață energie la preturi cu până la 27% mai mici. În contextul în care instituția primăriei s-ar asocia cu celelalte instituții aflate în subordine sau coordonare (școli, regii, companii, spitale etc.), cred că s-ar putea obține un preț mult mai bun decât prețul practicat de Electrica Furnizare, iar economia la bugetul local ar fi importantă. În cazul în care ați făcut deja o asemenea analiză, vă rog să îmi comunicați care este concluzia acesteia”, a declarat Bîldea.

Prin acest gest, Primăria a făcut o mică economie. Estimarea costului anual cu consumul era de 1.751.367,66 lei, iar cea pentru care s-a semnat contractul, de 1.738.328,75 lei, ceea ce înseamnă că peste 13.000 de lei rămân în conturile municipalităţii. Asta în condiţiile în care consumul estimat pentru clădirile primăriei şi pentru iluminatul public este de 12.726,05 MW.

Sursă: http://ziuadecj.realitatea.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.