Primăria Cluj-Napoca a lansat un anunţ de achiziţii publice pentru mobilier necesar pentru Sala Polivalentă, investiţie estimată la peste 130.000 de lei. Inaugurarea va avea loc în luna octombrie, după ani de amânări, obiectivul fiind prezentat clujenilor în cadrul unui festival.

 

În tribune, până la ora actuală au fost montate deja scaunele, însă mai este nevoie de alt tip de mobilier atât pentru spaţiul care va găzdui competiţiile sportive cât şi pentru restul sălilor, arată reprezentanţii instituţiei. “În vederea realizării mobilierului pentru spaţiile care vor fi utilizate în timpul competiţiilor sportive ce se vor desfăşura la obiectivul « Sala multifuncţională de sport, Aleea Stadion f.n. », inclusiv spaţiile pentru public, dar şi spaţiile destinate administraţiei, se impune integrarea lui în arhitectura sălii”, arată caietul de sarcini. În document se mai arată că pe parcursul montării mobilierului se vor lua măsuri de protejare a finisajelor existente astfel ca după montarea acestuia finisajele să nu fie afectate.

 

Ce apare pe lista de cumpărături

Mobilierul va fi cumpărat pentru sala de conferinţe, hol, administraţie, sala pentru presă, sala mare şi sala mică pentru conferinţe de la etajele I şi II, barul VIP. Urmează să fie achiziţionate scaune, mese, mobilier recepţie, birouri de diverse tipuri etc.

Valoarea investiţiei este estimată la 132.051 lei, iar data până la care firmele interesate au putut să depună ofertele a fost 26 septembrie. Potrivit caietului de sarcini, mobilierul va fi livrat în 20 de zile de la primirea comenzii. Termenul de garanţie este 12 luni şi postgaranţia este de 10 ani.

Primarul Emil Boc a confirmat că inaugurarea Sălii Polivalente va avea loc la sfârşitul lunii octombrie. Evenimentul va fi marcat de un concert din cadrul festivalului TiMAF şi reprezintă final de cursă pentru CON-A, care a semnat de trei ori contracte de execuţie cu Primăria pentru lucrări la acest obiectiv.

 

Primăria recepţionează

Lucrarea a fost predată Primăriei Cluj-Napoca, potrivit termenului prevăzut în contract, dar inaugurarea oficială va avea loc în 31 octombrie. “Noi am demarat procedurile de recepţionare a sălii şi prima concluzie după ce am văzut sala este că avem de a face cu o bijuterie a sportului şi divertismentului. Sala corespunde standardelor pe care le-am avut la proiectare şi le-am licitat şi cred că pentru mulţi ani de aici înainte, această sală va fi cea mai frumoasă şi mai modernă din România şi dacă nu, chiar din centrul şi estul Europei. Până în jurul datei de 15 octombrie vom finaliza procedurile de recepţie, urmând ca după aceea să pregătim sala pentru concertul inaugural din 31 octombrie şi de a intra în circuitul sportiv şi de divertisment”, a precizat primarul.

 

Final de cursă

În luna decembrie 2013, CON-A a demarat a treia oară lucrările la Sala Polivalentă. Primăria Cluj-Napoca a desemnat compania sibiană câştigătorul licitaţiei pentru execuţia proiectului ”Sală multifuncţională de sport, aleea Stadionului f.n., Cluj-Napoca”. Contractul se referă la continuarea lucrărilor necesare finalizării acestui proiect important de investiţii, realizat din fonduri de la bugetul local, care a fost demarat în anul 2010 însă a fost stopat în faza de execuţie a circa 65% din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor, arată instituţia. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, finanţarea investiţiei se realizează integral cu fonduri publice locale, o parte fiind asigurată din creditul de investiţii contractat de instituţie de la CEC Bank.

De asemenea, faţă de contractul iniţial, au fost incluse în plus o serie de dotări – spre exemplu: instalaţii H.D., ecran multimedia Video Box, pardoseală demontabilă, tribune extensibile, panouri solare, terasă circulabilă, faţadă translucidă din policarbonat Al. iluminată, scaune suplimentare pentru concerte/box/conferinţe; mobilier urban în vederea iluminării piaţetei spre Someş şi a iluminatului parcării piaţetei.

 

Din instanţă în instanţă

Sala Polivalentă a fost un proiect al fostului primar Sorin Apostu, care, deşi nu a obţinut finanţarea dorită de la Compania Naţională de Investiţii, a iniţiat proiectul şi spera ca obiectivul să fie inaugurat în plin an electoral. Primăria municipiului Cluj-Napoca a desemnat în luna noiembrie 2010 câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie, societatea CON – A, cu oferta de 50.926.063,83 lei fără TVA şi 36 luni calendaristice termen de execuţie. Lucrările la Sala Polivalentă au fost ulterior sistate în martie 2011, după ce sentinţa Tribunalului Cluj în cazul contestaţiei ACI Cluj a fost favorabilă celei din urmă. Conform instanţei, s-a dispus anularea rezultatului licitaţiei din noiembrie 2010, iar oferta câştigătorului a fost declarată neconformă.

Preţul oferit de CON-A pentru construirea Sălii Polivalente ar fi fost de aproximativ două ori mai mic decât cel real, au considerat judecătorii Tribunalului Cluj în sentinţa prin care au anulat licitaţia organizată de primărie pentru construirea acestui obiectiv. Conform expertizei financiare dispusa de instanţă în dosar, compania care a câştigat contractul, respectiv CON-A, a oferit un preţ care nu acoperea costul real al construcţiei. Potrivit evaluării efectuate de experţi, costul unitar mediu de execuţie a unui loc în sala polivalentă ar fi trebuit să se ridice la suma de 13.600 de lei, pe când oferta CON-A era de 7.200 de lei.

Primăria a reevaluat şi oferta ACI şi a decis că nici aceasta nu corespunde. Astfel că administraţia locală s-a văzut obligată să reorganizeze licitaţia pentru lucrările de execuţie. Însă până atunci, lucrările făcute de firma sibiană trebuiau conservate. Conservarea a constat în jur de 5 milioane de lei, sumă negociată tot cu firma CON-A.

 

Sala multifuncţională de sport va avea un regim de înălţime 1S+P+3E şi un număr de 7308 locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe 1 nivel şi o piaţetă pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independenţei. Va găzdui următoarele sporturi: karate, judo, handball, gimnastică, scrimă, box, basketball, five-a side football, badminton, arc, aikido, tenis de câmp şi tenis de masă. Parkingul se va realiza sub sala multifuncţională, pe un nivel şi va avea un număr de 445 locuri.

 

Interzis pentru ministru

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo a vrut să viziteze şantierul investiţiei clujene luna trecută, dar nu i-a fost permis accesul pentru că nu avea drept de inspecţie sau aprobare de la primar.

Emil Boc a declarat că primarul ar fi trebuit să fie anunţat dacă un ministru face o vizită în teritoriu, pentru că i-ar fi arătat cu plăcere Sala Polivalentă. “Să vadă ce am făcut aici, poate ne va sprijini în vreun fel. Pentru că organizaţiile de tineret de la Cluj nu au primit niciun leu de la minister anul acesta. Vi se pare firesc să fie tocmai anul acesta singurul în care organizaţiile din Cluj nu a primit un şfanţ de la minister?”, a spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here