Primăria Turda a lansat în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul unui aquapark care va avea o valoare de 32 milioane de euro și va finanțat din fonduri europene.

Potrivit datelor inițiale suprafața o va depăși pe cea a aquapark-ului Nymphaea de la Oradea, relatează Agenția de presă Rador.

Aquaparkul de la Turda va fi construit pe malul râului Arieș, într-o zonă pe care Primăria vrea să o transforme într-un spațiu sportiv și de agrement. Proiectul, care va fi realizat din fonduri europene, se află în imediata apropiere a Sălii Polivalente aflate în construcție. Primarul Cristian Matei își dorește ca acest aquapark să îl concureze pe cel din Oradea și să transforme Turda într-o zonă turistică, care mai are ca atracții salina și lacurile cu apă sărată.

”Pentru aquapark va începe construcția în scurt timp. Îl facem în zona stadionului, acolo unde noi am început să creem un pol sportiv și de agrement. Lângă aquapark va fi și un bazin de înot olimpic, acolo se construiește și Sala Polivalentă. Locația o avem depusă la Comunitatea europeană pentru a fi edificat acest aquapark. Investiția se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro și se întinde pe 17 hectare, o suprafață dublă față de cea de la Nymphaea. (Cristian Matei) Documentațiile preliminare necesare construcției acestui aquapark au fost finalizate și după dezbaterea și votarea Planului Urbanistic Zonal va fi lansată licitația de execuție”, susține primarul.

Edilul Cristian Matei apreciază că în doi ani ar putea fi inaugurat primul aquapark din județul Cluj.

”Avem studiul de fezabilitate finalizat și avem PUZ-ul pentru toată zona respectivă. Lansăm acest PUZ în dezbatere publică, după care vom trece la avizări, în rest având pregătit totul pentru a putea lansa licitația. Eu zic că undeva la mijlocul anului 2024, toamna lui 2024, acest aquapark ar trebui să fie finalizat”, explică primarul.

Un proiect pentru construcția unui aquapark mai are există și la primăria comunei Chinteni. Acesta se află la faza obținerii avizelor, banii pentru construcția lui urmând să fie asigurați din fonduri guvernamentale.

2 COMENTARII

  1. Daca acvaparcul se face ca cel de la Chinteni, vor fii atatea in jurul Clujului ca nici nu mai este nevoie de unul la Cluj. Aduceti va aminte ca acum doi trei ani era mare tevatura in toata presa ca marea si destoinica primarita din Chinteni termina acvaparcul in maxim doi ani. Poate presa isi aduce aminte si doamna primar ne spune cum sa ajungem acolo. Si atunci ni se spunea ca Chinteniul a luat fata Clujului

  2. Daca acvaparcul se face ca cel de la Chinteni, vor fii atatea in jurul Clujului ca nici nu mai este nevoie de unul la Cluj. Aduceti va aminte ca acum doi trei ani era mare tevatura in toata presa ca marea si destoinica primarita din Chinteni termina acvaparcul in maxim doi ani. Poate presa isi aduce aminte si doamna primar ne spune cum sa ajungem acolo. Si atunci ni se spunea ca Chinteniul a luat fata Clujului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here