Primăria Cluj-Napoca a cerut arhitecților de la Planwerk să redeseneze Piața Mărăști, pentru a o moderniza și a o aduce la standardele anului 2021. Cu toate acestea, nimeni nu se atinge de construcția oribilă care strică fața clujului de ani de zile a omului de afaceri Costică Pocol.

Acolo este un spațiu privat și probabil prin proiecte ulterioare vom putea să reglementăm și acea zonă. Mai este și zona imprimeriei Ardealul, care ar necesita o restructurare”, a spus directorul Ovidiu Cîmpean, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, la dezbaterea publică privind reamenajarea Pieței Mărăști.

Este o proprietate privată. Există reglementări la ora asta, care permit la orice moment în care proprietarul acelor terenuri decide să intervină asupra a ceea ce se află acum acolo. Există instrumente planificative, există toate posibilitățile ca acea dezvoltare să fie controlată în sensul avantajării cartierului. E greu, greu, pentru administrația publică să intervină pe un teren privat. E nevoie de parteneriate”, a răspuns vag și arhitectul Planwerk, Tiberiu Ciolacu, unul dintre cei care a lucrat la planul de reamenajare a Pieței Mărăști.

Citește și: Jocuri politice în plină criză sanitară: Orban dă vina pe Cîțu și Iohannis

4 COMENTARII

  1. Dar ce punct de vedere are Primăria Cluj, vis- à-vis de „construcția” atribuită D-lui Costică Pocol, e legal edificată, da sau nu, pentru că nu se înțelege prea bine ?

  2. Daca „domnul Costică ” a fost „foarte atent” cu mai marii primăriei poate sta liniștit, legile la Cluj sunt doar pentru prostimea plătitoare de impozite .

  3. Sunt multe proiecte pe care primăria Cluj-Napoca le adoptă, dar când se vor realiza? Un exemplu: în 2020 s-a aprobat modernizarea intersecției străzilor Izlazului și Primăverii. Oare în ce an se va trece la execuția propriuziză?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here