Sursa foto: Daniel Buda

Mai mulți primari liberali din Cluj, printre care edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, edilul din Gherla, Ovidiu Drăgan, edilul din Dej, Costan Morar sau edilul din Gilău, Gelu Topan au fost într-o vizită oficială la Bruxelles.

Potrivit europarlamentarului Daniel Buda, scopul lui este de a maximiza accesul primarilor la informațiile cu privire la fondurile europene.

În aceste zile am avut plăcerea de a fi gazda unui grup de primari ai PNL Cluj la Bruxelles. Alături de colegii primari au fost prezenți și Mircea Abrudean, șeful cancelariei primului ministru și Rareș Rusu, vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Cu această ocazie, am reușit să subliniez importanța unui dialog permanent între decidenții politici de la nivel local și european.

Fondurile europene reprezintă șansa dezvoltării României. Primarii trebuie să fie încurajați și informați cu privire la mecanismele de absorbție a banilor europeni. Doar așa vom putea atrage bani europeni, pentru a încuraja tinerii să revină în mediul rural.

Este adevărat că birocratizarea, hățișul legislativ în procedurile de accesare a fondurilor europene, precum și schimbarea regulilor în timpul jocului au fost câteva cauze care au determinat ca România să nu acceseze banii europeni însă, sub Guvernarea PNL, o bună parte din aceste probleme au fost soluționate.

Scopul meu, ca și membru al Parlamentului European, este de a maximiza accesul primarilor și a românilor la informaţii legate de oportunităţile de atragere de fonduri europene în exerciţiul financiar 2021-2027 precum și post 2027. Astfel, am ținut să îi informez pe colegii primari cu privire la fondurile care pot fi accesate direct de la Bruxelles. Le mulțumesc invitaților mei pentru vizită”, a transmis europarlamentarul Daniel Buda.

Citește și: Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

1 COMENTARIU

  1. Ioiiiii Forgaciule, tot lichea de margine ai rămas! Mai bine te băgai după Buda să nu te mai vadă lumea!
    Uite vezi?…Morar Costan de la Dej e mult mai bine pitit pe după juna aia-n alb!
    Doamne ce agrarieni de 2 bani avem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here