Primarul Emil Boc a declarat că âi va include în celebra ”lista a rușinii” pe italienii de la Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL. Firma este acuzată că nu s-a achitat de termenele stabilite în contractul pentru renovarea Turnului Pompierilor. Gazeta de Cluj a prezentat faptul că în presa din italia se speculează că firma respectivă ar avea legături cu gruparea mafiotă italiană Cosa Nostra. În Cluj Napoca, pe lângă lucrările de renovare de la Turnul Pompierilor, societatea italiană se ocupă și de lucrări în valoare de peste 50 milioane lei la sediile SRI și IPJ Cluj.

Lucrările pentru renovarea Turnului Pompierilor, din zona Pieței Mihai Viteazu, ar fi trebuit încheiate în urmă cu mai bine de un an. Contractul, în valoare de peste 10 milioane lei, fără TVA, a fost câștigat de Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL., o firmă din Italia despre care au apărut informații că ar avea legături cu gruparea mafiotă Cosa Nostra.

“Proiectul trebuia finalizat în 13 iulie 2020, iar dirigintele de șantier le-a oferit o prelungire până în 19 mai 2021. De atunci sunt în întârziere, mai au de realizat 15% din proiect. Până acum, penalitățile se ridică la 118.000 de lei”, a declarat Emil Boc.

Lucrările de reabilitare a Turnului Pompierilor au început în iulie 2018 și aveau termen de finalizare 24 de luni. Proiectul a fost realizat de arhitectul clujean Vlad Sebastian Rusu, în colaborare cu Anamaria Cornelia Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Silviu Olănescu.

Potrivit proiectului de reabilitare, Turnul Pompierilor va găzdui recitaluri muzicale şi spectacole „la înălţime”, sub o oglindă uriaşă în care se vor reflecta atât evenimentele în desfăşurare, cât şi împrejurimile. Interiorul turnului, care va fi restaurat, ar urma să le permită vizitatorilor conectarea virtuală la evenimentele din oraş.

Legături cu Cosa Nostra

RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI a câștigat, la nivel național, licitații publice de aproape 70 de milioane de lei, fără TVA. Cel mai mare contract poartă denumirea „Reabilitare, creșterea eficientei energetice, gestionarea eficienta a energiei la imobile existente corpurile C2 si C20, modificări interioare, amenajare spații de lucru în pod existent (C2) amenajare incinta si refacere imprejmuire la IPJ și DJI CLUJ ” În cadrul Programului Operaţional Regional – 2014 – 2020 Operaţiunea – Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari” și a fost câștigat în luna mai 2019. Valoarea lui este de 52,6 milioane de lei, fără TVA. Societatea italiană a obținut contractul pentru lucrările de execuţie pentru revitalizarea Turnului Pompierilor în valoare de peste 10 milioane de lei.

Procurorii italieni au demarat în urmă cu trei ani o investigație care vizează legăturile dintre unele firme care fac parte din cadrul Research Consorzio și gruparea mafiotă Cosa Nostra. În cadrul anchetei sunt investigate lucrările desfășurate la situl arheologic de la Pompeii. Conform unui articol din “Il Sole 24 ore” sunt indicate care duc până la numărul 1 din Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro.

De asemenea, societatea italiană este conectată la afacerile lui Giovanni Savalle. Procurorii italieni îl suspectează pe Savalle de legături cu mafia și au pus pe averea lui un sechestru de 60 de milioane de euro. 

Matteo Messina Denaro, cunoscut și sub numele de ”Diabolik”, este șeful mafiei siciliene. El și-a primit porecla de la personajul italian de benzi desenate cu același nume.

Într-un punct de vedere al societății RESEARCH CONSORZIO, reprezentanții firmei spun că ei nu au cunoștință de vreo anchetă a procurorilor italieni, iar faptul că unele firme din consorțiu ar putea avea legături cu mafia italiană nu atrage nicio răspundere asupra consorțiului.

Lista rușinii

  1. Asocierea SC RHEINBRUCKE SRL – SC RONOAQUA SRL – SC ARTEHNIS SRL – SC CIVIL SPEED SRL – SC SELLM SRL. Lider de asociere: SC RHEINBRUCKE SRL – Întârzieri: 297 de zile pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI); 311 zile pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) la 15 octombrie 2020
  2. Asocierea SC RHEINBRUCKE SRL – SC RONOAQUA SRL – SC ARTEHNIS SRL – SC CIVIL SPEED SRL – SC SELLM SRL. Lider de asociere: SC RHEINBRUCKE SRL – Întârzieri: 239 de zile pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI); 274 zile pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) la 15 octombrie 2020
  3. Asocierea SC RHEINBRUCKE SRL – SC RONOAQUA SRL – SC ARTEHNIS SRL – SC CIVIL SPEED SRL – SC SELLM SRL. Lider de asociere: SC RHEINBRUCKE SRL – Întârzieri: 47 zile pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI); 274 de zile pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) la 15 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here