De mai mulți ani, primarul Emil Boc le face clujenilor o centură ocolitoare a municipiului din promisiuni și hârtii. Spre deosebire, în municipiul Oradea un proiect similar, cel al unei centuri ocolitoare similare, prinde contur în mod concret. Lucrările sunt realizate în proporție de 80%.
”În lunile de iarnă se va lucra la cele două pasaje supraterane:
primul, la intersecția cu centura Oradea. Se vor reloca stâlpii de înaltă tensiune pentru a se putea monta grinzile la ultima deschidere a pasajului rutier.
Se vor finaliza armăturile și turnarea plăcii de suprabetonare. Tot aici se vor finaliza lucrările la pasajul subteran pentru pietoni și bicicliști. Acesta face legătura dintre capetele pistelor de biciclete ce vor lega Băile Felix și 1 Mai de Oradea;
al doilea pasaj, peste calea ferată și drumul de acces în stațiunea 1 Mai. Aici mai trebuie montate elementele de protecție laterală și finalizată rampa dinspre Oradea.
În primăvară se va turna și ultimul strat de asfalt.
Împreună cu echipa tehnică, am luat câteva decizii pentru ultima etapă a lucrărilor:
amenajarea unor drumuri agricole pentru a permite accesul la terenurile dintre pârâul Peța și centură;
relocarea capătului pistei de biciclete la ieșirea spre Haieu pentru a evita demolarea unei construcții;
organizarea lucrărilor în colaborare cu cei care execută rețelele de gaz, în așa fel încât suprapunerea de lucrări să permită ambilor constructori execuția în bună regulă a celor două proiecte.
Deschiderea circulației în luna mai va descongestiona tranzitul prin Sânmartin.
Atât cei care circulă pe relația Beiuș – Deva, pe centura Oradea, dar și cei care locuiesc în comuna Sânmartin, vor avea de câștigat: timp, circulație mai sigură și mai puțină poluare.
Varianta ocolitoare Sânmartin este rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Autostrăzi – CNAIR.”, arată o postare pe Facebook făcută de Ilie Bolojan, șeful CJ Bihor.
Barbat pe ..la lui. Nu un mocanus jalnic ca „al nostru”!