Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan a contestat ordinul de demitere semnat de Prefectul Clujului, Aurel Cherecheș.

”În mod normal, motivarea trebuia să vină la primărie în 48 de ore, dar acest lucru nu s-a întâmplat! Deci în acest dosar nu există o motivare și am contestat această decizie”, a declarat primarul localității Baciu, Florin Mureșan.

Pe de altă parte, prefectul Aurel Cherecheș spune că decizia de demitere a edilului clujean a fost luată în urma unor consultări cu reprezentanții mai multor instituții.

Aurel Cherecheș

”Am semnat abia acum ordinul de demitere pentru că nu venise motivarea instanței și secretarul comunei nu știa ce trebuie să facă. Au fost mai multe proceduri în această decizie și ordinul a fost semnat după ce m-am consultat cu reprezentanții mai multor instituții implicate în acest proces”, a declarat Prefectul Clujului Aurel Cherecheș.

Șeful PSD Cluj, Horia Nasra, spune că vina principală o poarte reprezentanții Agenției Naționale de Integritate care ar fi solicitat expres demiterea primarului Florin Mureșan, chiar dacă această măsură nu se impunea.

Horia Nasra

”Vina este a ANI și a acestui sistem ticăloșit. Primarul din Baciu este unul dintre cei mai buni edili din acest județ, a atras foarte multe fonduri europene pentru comună și pentru locuitorii din Baciu, așa că vă pot asigura că domul Florin Mureșan va avea activitate politică! Pe de altă parte, cred că și prefectul a respectat legea pentru că nu îl putea demite pentru că așa că a vrut el! Din câte știu, ANI a cerut în mod expres demiterea primarului, chiar dacă această măsură nu se impunea. Într-o țară civilizată se administra o amendă pentru acest gen de chichițe juridice”, a declarat șeful PSD Cluj, Horia Nasra.

În acțiunea de contestare a demiterii se arată că ”În cazul domnului Mureșan, faptele materiale imputate de către ANI s-au consumat în perioada 2012 – 2013. Până în data de 16.05.2019, domnului Mureșan nu i-a fost aplicată nicio sancțiune, astfel că respectivul termen de 3 ani de zile a fost cu mult depășit. Ca atare, modificarea legislativă în vigoare se aplică și în situația domnului Mureșan, având în vedere că legea nu realizează niciun fel de distincție cu privire la faptele pentru care urmează să se aplice. De altfel, domnul Mureșan a manifestat o atitudine activă și a înregistrat pe rolul Curții de Apel Cluj (dosar nr. 392/33/2019) o acțiune împotriva ANI de constatare a caducității raportului de evaluare ca urmare a intervenirii Legii nr. 54/2019.”, se arată în acțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here