Ieri, Prefectul Clujului Aurel Cherecheș a semnat ordinul de demitere a primarului din Baciu, Ioan Florin Mureșan.

Edilul spune că demiterea nu este corectă din punct de vedere procedural. ”Decizia nu este corectă din punct de vedere procedural. Nu vreau să comentez de ce ordinul de demitere a fost semnat acum pentru că eu nu am primit încă răspunsul de la Curtea Constituțională a României, unde am atacat deciziile pe motiv de neconstituționalitate. Demiterea nu este corectă din punct de vedere procedural pentru că eu nu am terminat toate procesele cu Agenția Națională de Integritate”, a declarat primarul comunei Baciu care a contestat ordinul de demitere semnat de Prefectul Aurel Cherecheș.

Ioan florin Mureșan a contestat verdictul ANI, iar în toamna anului trecut ÎCCJ i-a respins definitiv contestația. În aceste condiții, Prefectul Clujului a semnat abia acum ordinul de demitere.

În 2015, ANI a decis că Mureşan a fost în incompatibilitate.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012-18 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, diferite funcții de conducere ori de execuție la diferite societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003’’, preciza ANI în 2015. Florin Mureşan a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Cluj însă instanţa i-a respins acţiunea. Primarul a făcut recurs la hotărârea instanţei clujene iar miercuri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat defintiv în această cauză: Respinge recursul declarat de reclamantul Mureşan Ioan Florin împotriva sentinţei nr. 72 din 21 decembrie 2015 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 21 noiembrie 2018’’, se arată în decizia Înaltei Curţi.

Pe de altă parte, ÎCCJ a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 161/2003. CCR nu a emis nicio decizie în acest sens până acum.

Prefectul Aurel Cherecheș nu a dat niciun comentariu vizavi de această situație motivând că se află într-o ședință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here